Ga direct naar inhoud
Nieuws

Aan de slag op Beeckestijn

08 december 2021 | Eveline Blok

Omdat de eerder geplande werkdag op 31 december vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door kon gaan, is er een nieuwe datum vastgesteld: zaterdag 12 februari.

Begin het nieuwe jaar goed met een heerlijke actieve buitendag in de natuur! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten op zaterdag 12 februari een leuke natuurwerkdag op buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns zagen en kleine esdoorns uitsteken. Een dag lekker buiten werken met een groep natuurliefhebbers om de natuur weer een beetje mooier te maken! Een leuk begin van het nieuwe jaar!

Natuurwerkdag Beeckestijn

Biodiversiteit

Op deze werkdag zullen de handen flink uit de mouwen gestoken worden. Door het uitsteken en zagen van esdoorns komt er meer licht op de bodem en meer ruimte voor variatie. Hierdoor krijgen eiken en meidoorns en planten als voorjaarsbloeiers weer een kans. Zo wordt de biodiversiteit hier verder verbeterd.

Iedereen kan meedoen

Om de natuurwaarden van Beeckestijn verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur op Beeckestijn kunnen gewoon komen. Samen maken we Beeckestijn weer mooier. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Iedereen is welkom!

De werkdag duurt van 9.30-14.00 uur.

Aanmelden

Meld je aan via Marc van Schie (IVN); Aan de slag op Beeckestijn

Eveline Blok
Eveline Blok