Ga direct naar inhoud
Nieuws

Doe mee met de Landelijke Natuurwerkdag op Beeckestijn

14 oktober 2022 | Eveline Blok

Op vrijdag 4 november doen we mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op buitenplaats Beeckestijn kun je tijdens deze dag samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen. Ook als je geen ervaring hebt met werken in de natuur. Kom jij ons helpen?

Natuurwerkdag Beeckestijn

Beeckestijn is een historische buitenplaats aan de binnenduinrand van Velsen-Zuid. Tijdens de Landelijke Natuurwerkdag op vrijdag 4 november gaan we aan de slag om de buitenplaats nóg mooier te maken! En jij kunt ons daar een dag als vrijwilliger bij helpen. Graag zelfs, want vele handen maken licht werk!

Wat gaan we doen?

Op van het dagrecreatieveld van Beeckestijn gaan we aan de slag in de bosrand. We gaan de (jonge) boompjes die daar opgekomen zijn snoeien, zodat er meer licht op de bodem komt. Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten (broed)vogels, en voor veel insecten. We werken dus aan het vergroten van de biodiversiteit in het gebied!

  • We zijn van 10.00 tot 14.00 aan het werk.
  • Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 14 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen.
  • Tip van de boswachter: trek stevige schoenen aan en kleding die vies mag worden.
  • Voor koffie, thee en gereedschap en voldoende begeleiding zorgen wij.
  • Verzamelen bij de gele container op het dagrecreatieveld van Beeckestijn. Vanaf de hoofdingang aan de Rijksweg doorrijden tot aan het eind van de parkeerplaats, rechts met de bocht mee het recreatieterrein op en dan na ongeveer 200 meter aan je linkerhand.

Kom jij ons helpen? 

Meld je hier meteen aan!

Eveline Blok
Eveline Blok