Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Doe mee tijdens de Landelijke Natuurwerkdag op Beeckestijn

04 oktober 2021 | Eveline Blok

Op zaterdag 6 november doen we mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op buitenplaats Beeckestijn kun je tijdens deze dag samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen. Ook als je geen ervaring hebt met werken in de natuur. Kom jij ons helpen?

Natuurwerkdag Beeckestijn

Beeckestijn is een historische buitenplaats aan de binnenduinrand van Velsen-Zuid. Tijdens de Landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 6 november gaan we aan de slag om de buitenplaats nóg mooier te maken! En jij kunt ons daar een dag als vrijwilliger bij helpen. Graag zelfs, want vele handen maken licht werk!

Wat gaan we doen?

Aan de achterzijde van Beeckestijn (aan de kant van de Van Lenneplaan) gaan we aan de slag in de bosrand. We gaan de (jonge) boompjes die daar opgekomen zijn snoeien, zodat er meer licht op de bodem komt. Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten (broed)vogels, en voor veel insecten. We werken dus aan het vergroten van de biodiversiteit in het gebied!

Op de centrale as, ter hoogte van het Engelse veld gaan we boompjes uitsteken, zodat je vanaf het hoofdhuis weer beter helemaal tot aan de andere kant van Beeckestijn kunt doorkijken.

  • We zijn van 10.00 tot 15.00 aan het werk.
  • Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 14 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen.
  • Tip van de boswachter: trek stevige schoenen aan en kleding die vies mag worden.
  • Voor koffie, thee en gereedschap en voldoende begeleiding zorgen wij. 

Kom jij ons helpen? 

Meld je hier meteen aan!

Eveline Blok
Eveline Blok