Ga direct naar inhoud
Nieuws

Update toegankelijkheid Beeckestijn na de storm

14 juli 2023 | Jowien van der Vegte

Update 14 juli: Beeckestijn is deels weer toegankelijk!
Respecteer de linten en hekken bij het afgesloten deel, die zijn er voor de veiligheid.
De Kweekesteinsweg en de recreatievelden zijn weer open gesteld.
Het deel van het Franse Werk stuk tussen het hoofdhuis en de vijver, is ook weer open (aanlijngebied).

Stormschade in bomenlaan

Lintjes respecteren

Het werk is nog niet klaar. Op Beeckestijn is de aannemer nog met de hoogwerker bezig, dat zal nog een heel aantal dagen kosten. Beetje bij beetje zal Beeckestijn opengesteld worden.

Hieraan wordt de komende dagen en weken verder gewerkt, in een iets rustiger tempo.

Natuurmonumenten vraagt iedereen lintjes en afzettingen te respecteren. Die zijn er voor de veiligheid, nog niet alle paadjes zijn gecontroleerd en opgeruimd! Het gevaar voor vallen takken is nog niet helemaal voorbij. De waarschuwing voor vallende takken blijft dus nog gelden. 

Zwaar en veel werk

De storm van 5 juli was ongekend heftig in Zuid-Kennemerland. Op Beeckestijn, Heerenduinen, Duin en Kruidberg en Koningshof was het een ravage. Veel gevaarlijke situaties met hangende bomen en takken, waardoor we de gebieden hebben moeten afsluiten. Het vaste rondje met de hond, hardlopen of het geplande fietstochtje konden opeens niet meer.

Het team van Natuurmonumenten heeft met hulp van collega’s uit het land en vrijwilligers van hier en ook uit Brabant, Rotterdam en andere plekken héél hard gewerkt op Beeckestijn en in Duin en Kruidberg. Sommige dagen waren er zelfs 4 of 5 zaagploegjes tegelijk aan het werk verspreid in de gebieden. Het is zwaar werk om in de beschermende kleding de hele dag te zagen, en nog extra door de warmte.

Wil je ons helpen en steunen na deze storm? Doe een storm-donatie!

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte

Boswachter