Ga direct naar inhoud
Buitenplaats De Tempel

Nieuws uit Buitenplaats De Tempel

 • 04 april 2024 | Natascha Hokke

  Lentekriebels: 10x zangvogels op Buitenplaats De Tempel

  Beleef de lente op de historische Buitenplaats De Tempel in Rotterdam Overschie! Op de bijna sprookjesachtige buitenplaats met sierlijke bruggetjes en de eeuwenoude lanen zie je de natuur ontluiken. De bomen staan in knop, het speenkruid bloeit en zangvogels zingen hun hoogste lied. Alle reden voor een heerlijke wandeling op Buitenplaats De Tempel, een onontdekte groene oase in Rotterdam Overschie. De boswachter geeft je tips om de zangvogels te herkennen.

 • 22 maart 2024 | Cynthia Meulenkamp-Nooteboom

  16 rijksmonumenten op één plek: ontdek Buitenplaats De Tempel tijdens de Open Monumentendagen

  De Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn bij uitstek geschikt om kennis te maken met dit unieke parkbos in Rotterdam-Overschie. Nog maar relatief kort is dit groene rijksmonument in beheer bij Natuurmonumenten en voor veel bezoekers nog onbekend dat de tuinen overdag openbaar toegankelijk zijn. Met fase 1 van het herstelplan is het parkbos al zichtbaar opgeknapt, na het eerdere planten van bijna 100.000 stinzenbollen vindt wekelijks actief beheer plaats om de buitenplaats weer zo veel mogelijk in oude luister te herstellen. Wandel vrij rond, neem een versnapering in de boomgaard of laat je gratis rondleiden door een vrijwillige boswachter! Hou voor dat laatste deze pagina of onze Instagram of Facebook-account in de gaten, deelname is alleen met voorinschrijving. De tijden van de rondleidingen worden later bekend gemaakt.

 • 14 november 2023 | Natascha Hokke

  Kom paddenstoelen kijken op Rotterdamse Buitenplaats De Tempel

  De Rotterdamse Buitenplaats De Tempel is in het najaar één groot paddenstoelenparadijs! Er groeien hier zoveel paddenstoelen in alle soorten, maten, kleuren en vormen. “De paddenstoelen schieten uit de grond”, vertelt boswachter Kees Perquin van Natuurmonumenten.

 • 25 september 2023 | Tanja Greve

  Laatste kaarten zondag 8 oktober!

  Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de unieke buitenconcerten van het Edson Ensemble bij Buitenplaats de Tempel op zondag 8 oktober

 • 21 september 2023 | Natascha Hokke

  Hulp gezocht voor Buitenplaats De Tempel: herstel Rotterdamse groene oase

  Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs zijn ooit gesticht om het onrustige Rotterdam te ontvluchten. Tegenwoordig is Buitenplaats De Tempel een publiek park en kan iedereen er ontspanning zoeken. Sinds 2021 beheren de boswachters van Natuurmonumenten de tuinen. Er moet nog veel gebeuren om na decennia van achterstallig onderhoud het park in oude luister te herstellen. De boswachters hebben dan ook de opgaaf om 375.000 euro aan te trekken voor het herstel van deze groene Rotterdamse parel. Daar hebben we jouw hulp hard bij nodig!

 • 23 augustus 2023 | Tanja Greve

  NMF Kamermuziekfestival op Buitenplaats de Tempel

  In het weekend van 6 tot 8 oktober brengt Natuurmonumenten cultureel erfgoed tot leven met het NMF Kamermuziekfestival. Buitenplaats De Tempel is een van de unieke locaties waar muzikaal natuurtalent tot bloei komt. En waar je klassieke muziek tot in al je vezels kunt beleven. Van barok tot hedendaags, van klassieke hits tot jazz muziek. Dat wil je niet missen. Lees hier meer over het programma en hoe je kaarten kunt kopen.

 • 03 juli 2023 | Anneloes Vennik

  Boswachter zoekt versterking op Buitenplaats De Tempel

  De boswachters van Natuurmonumenten van de historische Buitenplaats De Tempel in Overschie zijn op zoek naar vrijwillige boswachters. Wie wil helpen om bezoekers te ontvangen en om deze verborgen parel op de kaart te zetten?

 • 22 mei 2023 | Natascha Hokke

  5D reconstructies Buitenplaats De Tempel nemen je mee terug in de tijd

  Buitenplaats De Tempel pronkt al eeuwenlang als statig boegbeeld aan de Schie. In de loop der tijd is er veel veranderd: op de Rotterdamse buitenplaats zelf, maar nog meer in de wereld eromheen. Om te laten zien hoe deze plek er in de hoogtijdagen - rond 1750 - uitzag, hebben Natuurmonumenten en Stichting Verborgen Stad samen een 5D-reconstructie gemaakt: een soort tijdmachine die je letterlijk laat rondkijken in het verleden! Dankzij een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland kunnen we dit soort bijzondere plekken uit de geschiedenis op de kaart te zetten.

 • 22 februari 2023 | Cynthia Meulenkamp-Nooteboom

  Sneeuwklokjes spotten op Buitenplaats De Tempel

  De bloei van de stinzenflora is weer gestart, op buitenplaats De Tempel tonen de sneeuwklokjes massaal hun pracht! Een eerste aankondiging van het bloeiseizoen en een roep om de natuur in te gaan. In dit geval om buitenplaats De Tempel te ontdekken. Eén van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de noordrand van Rotterdam.

 • 24 oktober 2022 | Natascha Hokke

  Vogeltrek in volle gang, ook rondom Rotterdam

  Het is een van de meest bijzondere natuurmomenten van het jaar; de vogeltrek is in volle gang. Dat betekent dat miljoenen vogels ‘on the move’ zijn. Voor wie denkt dat de vogeltrek alleen in natuur- of buitengebieden plaatsvindt, heeft het mis. Ook in en rondom Rotterdam is van alles gaande.