Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boomfeestdag in Chaam

23 november 2021 | Miranda Fieret

Wethouder Frank van Raak van gemeente Alphen-Chaam opende deze editie samen met Natuurmonumenten en hielp een handje mee. Het thema van dit jaar was ‘bomen maken gezond’. Groen is het afgelopen jaar voor zowel volwassenen als voor kinderen belangrijk(er) geworden. Het wordt meer gewaardeerd en groen levert een enorme bijdrage aan de gezondheid. De kinderen dragen zo hun steentje bij aan een groenere gemeente.

Boomfeestdag chaam

De houtsingel aan de Legstraat zorgt voor schuilmogelijkheden voor vogels. Bovendien zijn er plantsoorten gebruikt die van nature voorkomen in Nederland. Dit is weer goed voor de biodiversiteit.

Een variatie aan bomen en planten zorgt voor een gezonde leefruimte voor dieren en insecten. Denk bijvoorbeeld aan dagvlinders, struweelvogels en andere soorten die graag aan de bosrand zitten. Door de biodiversiteit te stimuleren, is er kans dat ook de boomkikker zich hier laat zien. Dit bijzondere felgroene beestje is nu nog een zeldzaamheid. We hopen met deze diversiteit aan bomen de kleine populaties in de buurt een aangename leefruimte te bieden.

Miranda Fieret
Miranda Fieret