Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boomfeestdag Chaamse Beek

14 maart 2019 | Miranda Fieret

Leerlingen van de basisschool De Driesprong trotseerden het weer om struiken en bomen te planten op de Baarlseweg. Burgemeester Minses van de gemeente Alphen – Chaam hielp mee. Er werd een houtsingel aangelegd met struiken en bomen als de meidoorn, vuilboom, vlier en de Gelderse roos.

De handen uit de mouwen tijdens Boomfeestdag

Houtwallen en -singels zijn ooit ontstaan als erfafscheiding, maar ze zijn ook een waar walhalla voor insecten en dieren. Met de hulp tijdens Boomfeestdag wil Natuurmonumenten het gebied extra aantrekkelijk maken voor de in Nederland zeldzame klapekster. Maar ook vogels als de fazant, kwartel, boomleeuwerik, grasmus, kneu en het roodborstje hebben er veel profijt van.

Daarnaast is er aan de Heistraat een nieuwe keverbank ingezaaid. Dit is mogelijk gemaakt met een donatie van Rotary Club Breda Zuid. De keverbank ligt wat hoger in het landschap, met daarnaast een strook onbewerkte aarde. Dit is ideaal voor insecten. Hier kunnen bijvoorbeeld graafbijen naar hartenlust graven en zich opwarmen aan de zon. De keverbank wordt ingezaaid met een mix van grassen met onder meer beemdlangbloem, brunel en timothee.

Miranda Fieret
Miranda Fieret