Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kinderen planten bomen in Chaam tijdens de boomfeestdag

09 maart 2018 | Eefje Nuijten

Op woensdag 14 maart planten kinderen samen met boswachters van Natuurmonumenten en de burgemeester bomen in Chaam. Rotary Club Breda-Zuid sponsort het.

Boomfeestdag in Chaam

Leerlingen van de basisscholen Het Beekdal en de Driesprong planten dan om 10.30 uur nieuwe struiken en bomen op een bosperceel van Natuurmonumenten nabij de Snijderseweg. Burgemeester Minses van de gemeente Alphen – Chaam helpt mee. Voorafgaand krijgen de kinderen uitleg over de natuur.

De nieuwe bomen en struiken zijn onderdeel van een kleinschalig cultuurlandschap met houtwallen, heggen en bomen. Dit is een ideale broed- en voedselplaats voor vogels zoals de heggenmus, nachtegaal en roodborsttapuit. Een leuke activiteit voor kinderen en zo leren ze ook wat over de natuur. Nadien krijgen de kinderen stickers en kaarten van OERRR van Natuurmonumenten mee.

Eefje Nuijten
logo