Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef Coelhorst vanaf het laarzenpad

14 juli 2018 | Manita Brunekreef

Voor het eerst sinds jaren is Coelhorst opengesteld voor bezoekers. Natuurmonumenten stelt het historische landgoed met de aanleg van een laarzenpad in het weekend open voor wandelaars. En biedt hiermee de omgeving de mogelijkheid om het landgoed vanaf het wandelpad te bekijken en te beleven. Het pad loopt tussen de dijk naar de Coelhorsterweg en voert onder de oude bomen van de laan, door natte graslanden en over een oud koeienpad.

Laarzenpad Coelhorst

Voor en door de omgeving

“We verwachten dat het pad vooral voor de bewoners van Hoogland een leuk ‘ommetje’ zal zijn”, aldus Gradus Lemmen, gebiedsmanager bij Natuurmonumenten Utrecht. “Dit werd bevestigd tijdens een van de meerdere informatieavonden die we vorig jaar voor betrokkenen van het landgoed organiseerden.” Mensen konden tijdens de bijeenkomsten meedenken over de inrichting van het wandelpad. Zo kwam er een extra hek op de Coelhorsterlaan en moeten bezoekers die hun hond willen meenemen, omlopen. Lemmen: “Met de inrichting houden we niet alleen rekening met de bewoners van het landgoed, maar ook met de dieren die op het landgoed leven, zoals de reeën. Daarom zijn honden niet toegestaan.”

Wandelaars welkom in het weekend 

Landgoed Coelhorst is met het nieuwe laarzenpad op zaterdag en zondag van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk voor wandelaars. Honden en fietsen zijn niet welkom. Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/coelhorst.

Manita
Manita Brunekreef