Ga direct naar inhoud
Nieuws

Grensoverschrijdend kennisplatform Admire-project gestart

27 februari 2024 | Paul Wijenberg

Natuurmonumenten is partner in het grensoverschrijdende Interreg project "Admire". Dat doen we vanwege ons plan tot veenherstel in het gebied nabij de Breukberg (Schinveld) en Schutterspark. Nu is er een nieuw kennisplatform opgestart. Dit platform leidt tot uitwisseling van internationale kennis en kunde om de zeldzame veenlandschappen te herstellen en beter te beschermen.

Veenherstel

In een eerder nieuwsbericht op deze site hebben we reeds eerder over dit belangrijke samenwerkingsproject bericht.

Na de eerste ontmoetingen in " 't Veld" en aan de overlegtafel is er nu dus een nieuw kennisplatform voor natuurbeheerders, onderzoekers en (lokale) overheden opgericht. Dit gegeven is een belangrijk onderdeel van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject Interreg ADMIRE. Het platform deelt kennis en ervaring over veenherstel en -beheer op grond van drie pijlers:

  • natuurbeheer
  • onderzoek
  • beleid

Natuurbeheerders en onderzoekers worden hiermee uitgedaagd om de unieke en ernstig bedreigde veenlandschappen in België en Nederland effectiever te beschermen en te behouden.

Het belang van dit platform strekt zich ook uit richting andere Europese en internationale initiatieven.

Behalve digitale uitwisseling organiseren ze ook studiedagen, werkbezoeken, een beheerdershandleiding en symposia.

Heb je interesse in de komende activiteiten zoals studiedagen, terreinbezoeken en symposia? Meer informatie over het project vind je hier.

grensoverschrijdend project
Paul Wijenberg
Paul Wijenberg