Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Werk in uitvoering in de Schinveldse Bossen

17 oktober 2019 | Paul Wijenberg

Natuurmonumenten is gestart met terreinwerkzaamheden in de Schinveldse Bossen. De voormalige visvijver naast het zweefvliegveld wordt teruggegeven aan de natuur en een deel van de Ruischerbeek krijgt een natuurlijkere beekloop. Deze werkzaamheden passen in het plan om de biodiversiteit en de klimaatbestendigheid van het natuurgebied te versterken.

Voormalige visvijver krijgt make-over

De gebiedsbeheerders dragen bij deze werkzaamheden zoveel mogelijk zorg voor de natuurkwaliteit tijdens en na de werkzaamheden. Zo worden de bomen en struiken in de directe omgeving zo veel mogelijk ontzien bij de uitvoering van deze werkzaamheden. Vooralsnog is er geen noemenswaardige bomenkap voorzien. Hebt u vragen over deze werkzaamheden, neem dan contact op met Natuurmonumenten Zuid-Limburg T. 045-521 25 22 of met [email protected]

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg
logo