Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gezocht: vrijwilliger ledencommissie Groningen

24 januari 2022 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Draag je de natuur en het landschap van Groningen een warm hart toe? Wil je namens de leden actief meedenken/-praten rondom het beleid van Natuurmonumenten? En vind je het leuk om een specifieke taak op je te nemen zoals bijvoorbeeld het organiseren van een thema-avond voor de achterban, of een bijdrage te leveren aan de regionale of landelijke thema’s van Natuurmonumenten? Deze kans krijg je door lid te worden van de ledencommissie van vereniging Natuurmonumenten.

Winterexcursie dal van de Ruiten Aa

Kom jij de ledencommissie Groningen versterken?

De natuur staat steeds meer onder druk. Natuurmonumenten speelt een belangrijke rol in het behouden en versterken van natuur en biodiversiteit. Daar is steun voor nodig van leden en ledenvertegenwoordigers. Leden vertegenwoordigers die mee kijken met het bestuur, meedoen met beheer eenheden en meepraten met leden over het gezamenlijke natuurbeleid van de vereniging.

Natuurmonumenten is een beweging van natuurliefhebbers, beheerder van natuurgebieden en hoeder van het Nederlandse landschap. Natuur is van levensbelang maar in ons land uiterst kwetsbaar. Daarom moeten wij de natuur beschermen. En beschermen begint met beleven.

Als ledencommissie Groningen, vertegenwoordigers van leden van de vereniging, met meer dan 20.000 leden in onze provincie, voelen wij ons verbonden met de natuur in Groningen en dragen we bij aan het beschermen en ontwikkelen van die natuur.

De ledencommissie Groningen onderhoudt contact met de uitvoerende beheereenheid en de leden in Groningen. Ze investeren in contact met de leden en houden hen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de vereniging en lokaal rondom de beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe.

De ledencommissie Groningen wil leden motiveren om een bijdrage te leveren aan de bescherming van onze natuur en te participeren in de vereniging door landelijke en lokale thema’s bespreekbaar te maken. Ze behartigen de belangen van de leden in Groningen binnen de vereniging. Samen willen ze de natuur beleven, het gebruiken en er van genieten.

De ledencommissie Groningen bestaat uit zes leden die ook deel uit maken van de landelijke ledenraad van de vereniging Natuurmonumenten. Naast de gekozen LC Leden kent de afdeling een steun-lid.

Wil je meer weten over de ledencommissie Groningen?

Bekijk dan de vacature

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe