Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beter zicht op de lanen in Rondelenroute

16 februari 2024 | Miranda Fieret

De werkzaamheden in het bos achter horecagelegenheid ‘de Moerse Bossen’ zijn zojuist afgerond. De laanbomen zijn gesnoeid en de beuken hebben meer ruimte gekregen.

werkzaamheden aan de Rondelenroute

“Om nieuwe bomen en struiken een kans te geven, is de bovenste laag van naalden en bladeren weggehaald die de bodem verstikt en verzuurd”, let de coördinator Natuurbeheer Rob Vriends uit. “Natuurmonumenten zorgt ook voor zonnige plekjes door kleinschalig bomen om te duwen en te laten liggen. Zaadjes die daaronder in de grond zitten, krijgen dan weer kans te kiemen”.  Met meer dood hout en zonlicht in het bos komen er meer bosvlinders en andere insecten. Dat is weer eten voor vogels en kleine zoogdieren.

Rondelen

Op de wandelroute in dit bos heb je dankzij de werkzaamheden weer goed zicht op de lanen en de verbinding met de bosrotondes ofwel ‘rondelen’ in het landschap. Door hun vorm en beplanting leggen deze rondelen het accent op de vier lanen die samenkomen. Wil je ook de rondelenroute (2,7 km) lopen? Volg de witte pijlen en zorg dat je in deze natte periode laarzen draagt.

Miranda Fieret
Miranda Fieret