Ga direct naar inhoud
Nieuws

Coole natuurmiddag bij Houtdorp Haarle

30 juli 2018 | Jantine Wesselink

Wat is er nou leuker dan vier dagen lang hutten bouwen op een prachtige locatie, bij de schaapskooi op De Sprengenberg? Ook dit jaar doen ruim 140 kinderen uit Haarle mee om in groepjes de mooiste hut te bouwen. Naast het bouwen van een groots themadorp zijn er voor de kinderen nog allerlei andere activiteiten te doen.

opening natuuruurtje Houtdorp Haarle 2018

Hét zomerkamp

Al jaren lang, is de schaapskooi op De Sprengenberg dé locatie van Houtdorp Haarle. Hèt zomerkamp voor de kinderen uit Haarle en veel ondernemers uit het dorp helpen dan ook graag een handje mee. Vier dagen lang hutten bouwen, knutselen, touwtrekken, lekker dollen en nog veel meer. Net zoals vorig jaar, zorgt Natuurmonumenten ook dit jaar voor een extra tintje ‘natuur’ tijdens het programma.

de duizendpoot

Duizendpoot, schaap of toch liever een vos?

Op maandagmiddag stonden drie boswachters van Natuurmonumenten klaar om met de kinderen een aantal natuurspelletjes te doen. Want hoe is het nou om je als duizendpoot voort te bewegen en hoe verzamelt een herder zijn schapen? De kinderen konden hun energie goed kwijt tijdens deze spelen en met de warmte was een beetje verkoeling na afloop wel welkom.

Verkoeling Houtdorp schaapskooi

Sterrenkaart van OERRR

Na afloop kregen alle kinderen nog een sterrenkaart van OERRR cadeau. Hiermee weten ze straks precies waar ze de kleine beer, grote hond of zwaan kunnen vinden. De kinderen uit Haarle hebben het geluk dat ze in de buurt van de Speelnatuur van OERRR te wonen. Ze kunnen hier de hele zomervakantie nog terecht om lekker buiten te spelen. Al met al dus weer een geslaagde middag bij de schaapskooi!

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink