Ga direct naar inhoud
Nieuws

Droom mee over De Sprengenberg

21 september 2018 | Jantine Wesselink

Meedenken en -dromen over de toekomst van de natuur op De Sprengenberg (Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug). Kom dan op donderdagavond 8 november om 19.30 uur naar Erve De Pas in Haarle. Natuurmonumentenboswachters leggen heel graag de hoofdlijnen van de Natuurvisie in concept aan je voor. We hebben bovendien een aantal heel concrete vragen en dilemma’s.

De Sprengenberg - wijdse heide en Palthetoren

Stip aan de horizon

Natuurbeheer is keuzes maken, elke dag. Dat doen we niet voor de vuist weg, maar op basis van een lange termijn visie. Omdat de wereld om eens heen verandert, en daarmee ook de natuur, stellen we visies geregeld bij. De natuurvisie van De Sprengenberg krijgt dit jaar een update, een nieuwe stip aan de horizon.

Vragen & dilemma's

De afgelopen maanden was het beheerteam op verschillende momenten in gesprek met de bezoekers, gebruikers en bewoners van het gebied. Daaruit rollen een aantal heel concrete vragen en dilemma’s. Bijvoorbeeld: 

  • Hoe bewaren we de rust in het gebied en zijn we tegelijkertijd gastvrij aan de groeiende stroom bezoekers?
  • Hoe maken we de verborgen historie in het gebied beter zichtbaar?
  • Is natuurbehoud op het “eilandje” van de Sallandse Heuvelrug eigenlijk nog wel zinvol?
  • Moeten de Schotse hooglanders blijven?

Denk mee

Wat is jouw mening over deze onderwerpen? Zijn we een heel belangrijk onderwerp vergeten? We horen het graag van je op donderdagavond 8 november. Zie ik je om 19.30 uur op Erve De Pas? We horen het graag via [email protected]

Tot ziens,

Jos Schouten, Boswachter Natuurbeheer De Sprengenberg

Jos Schouten
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink