Ga direct naar inhoud
Nieuws

Eerste Lammetjesfeest bij Erve De Pas

10 februari 2020 | Jantine Wesselink

Op 2de paasdag (maandag 13 april) staat Erve de Pas in het teken van het voorjaar! Voor jong en oud is er op deze dag van alles te beleven. Breng een bezoek aan de lammetjes, snuffel rond bij de kramen met lokale producten, doe de speurtocht in de Speelnatuur en kijk hoe de herder de schapen bij elkaar drijft met haar honden. Natuurlijk kun je ook in het stro spelen, knutselen en na alle activiteiten (of tussendoor) bijkomen met een lekker hapje of drankje.  

springend lam

Natuurmonumenten organiseert dit Lammetjesfeest met Boerenmarkt bij Erve de Pas, Molenweg 2 in Haarle. Een gemoedelijke plek, op de overgang van het kleinschalige Sallandse boerenland, het kleurrijke landgoed De Sprengenberg. Karlijn van Riessen, boswachter Communicatie & Beleven in Salland:  "Wij hopen met deze activiteit jong en oud dichter bij de natuur te brengen. Dat doen we op een laagdrempelige manier. Natuurlijk hopen we hiermee duidelijk te maken dat natuurbescherming door Natuurmonumenten in Nederland super belangrijk is." Dus koop snel je ticket>> 



 

schaapherder Susanne Lejeuz

Kosten en horeca

Tijdens het lammetjesfeest plaatsen we een speciale horecakraam waar je terecht kunt voor een kopje koffie of thee, een lekkere pannenkoek of een broodje knakworst. Herberg de Pas is op deze dag natuurlijk ook gewoon geopend. Leden van Natuurmonumenten en OERRR mogen gratis naar het Lammetjesfeest op Erve de Pas. Niet leden betalen €3,00 / €1,50 (volwassenen / kinderen) per persoon. De Boerenmarkt is vrij toegankelijk. Word je ter plekke lid van Natuurmonumenten of OERRR? Dan mag je met het hele gezin gratis naar binnen en krijg je een leuk welkomstgeschenk!

Parkeren

LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit. Parkeren kan op het weiland tegenover Erve de Pas. Hiervoor vragen wij een vergoeding van €2,00 voor de boer waarvan wij het weiland mogen gebruiken. Als deze parkeerplaatsen vol zijn, wordt je door parkeerbegeleiders verwezen naar parkeermogelijkheden elders.

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink