Nieuws van de boswachter

Geld voor nieuwe poort De Pas

01 juni 2017 | Marion Plagge

Goed nieuws voor liefhebbers van de Sprengenberg!

Geld voor nieuwe poort De Pas

Ambitieus plan


Natuurmonumenten en de familie Kemper werkten afgelopen jaren aan een ambitieus plan voor De Pas. De familie Kemper is eigenaar van zorgboerderij De Schurinkhoeve en toekomstig uitbater van gasterij en zorgboerderij De Pas. Natuurmonumenten biedt bij De Pas samen met vrijwilligers en De Schurinkshoeve informatie in het nieuw ingerichte informatiepunt. Een geweldige plek om je tocht in de natuur te starten of juist af te sluiten!


Laatste stukje van de puzzel


De provincie gaf al eerder een bijdrage voor de restauratie van de cultuurhistorische gebouwen. Met de huidige bijdrage van 200.000 euro voor extra toeristische impuls kunnen Natuurmonumenten en De Schurinkshoeve hun samenwerking nog verder uitbouwen. Projectleider Nathalie Swinkels van Natuurmonumenten is heel blij met de steun van provincie en gemeente: "Deze subsidies waren noodzakelijk om onze plannen rond te krijgen. We konden al rekenen op een bijdrage van de Provincie en de Nationale Postcodeloterij. Nu kunnen we alles realiseren wat nodig is om deze plek tot een succes te maken."

placeholder

Dirk Rota, gebiedsmanager Salland Natuurmonumenten (links) en Karin en Jos Kemper Schurinkhoeve na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst, december vorig jaar.


Opening in oktober


Boerderij De Pas wordt op dit moment verbouwd tot een authentiek Sallands boerenerf. Bij de oude deel worden bezoekers gastvrij verwelkomt in de herberg. In de oude koeienschuur komt de informatieruimte over het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en de oude varkensschuur wordt een zorgruimte voor 10 tot 15 zorgdeelnemers. De zorgdeelnemers maken onderdeel uit van het levendige erf. Naast de boerderij komt speelnatuur voor de kinderen, een route voor invaliden en een plek met boerderijdieren. De verbouwing is in oktober van dit jaar klaar en dan gaan de deuren feestelijk open voor bezoekers.

placeholder
Marion Plagge
logo