Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geocachers werken op hei De Sprengenberg

05 januari 2018 | Jantine Wesselink

Gisteren stak een groepje enthousiaste geocachers hun handen uit de mouwen op de heide van De Sprengenberg. Als tegenprestatie om met hun hobby van de natuur te kunnen genieten.

Geocachers werken op hei De Sprengenberg

Cache In Trash Out®

Onder geocaches heet zo'n werkdag ook wel CITO: Cache In Trash Out®. Ofwel Cache Loggen, Troep Opruimen. Jos Schouten van Natuurmonumenten zegt na afloop: "Voor ons boswachters is dit natuurlijk een mooie manier om mensen aan ons gebied te verbinden terwijl de natuur ook nog eens een stukje beter en mooier wordt. Er is keihard gewerkt langs de Van Heekweg. Een flink stuk heide is van jonge dennetjes ontdaan. Dus je begrijpt; dit smaakt naar meer!"

placeholder

Fotograaf: Jantine Wesselink

Bron: Natuurmonumenten

Op de mooiste plekjes

Men kwam uit Rijssen en Deventer, maar ook van verder uit Drenthe. Een gemêleerd gezelschap van meer of minder fanatieke geocachers ontmoette elkaar en de boswachters van Natuurmonumenten in Informatieschuur De Pas in Haarle. Voor sommige betekent geocachen gewoon ontspanning na het werk of tijdens vakantie en zo op de mooiste plekjes in binnen- en buitenland komen. Voor anderen is het bijna een competitie: 12de op de ranglijst met maarliefst 28.000 caches 'gelogd' en aan 72 CITO -werkdagen meegedaan. Dat zijn dan ook de geocachers van het eerste uur.

geocachen op de Sprengenberg

Op De Sprengenberg liggen meerdere caches verstopt. Van Ome Jan bijvoorbeeld, tevens initiatiefnemer van deze CITO-werkdag. Hij staat bekend om zijn soms wel heel ingenieuze caches. Check zelf zijn nieuwste cache op De Sprengenberg.

placeholder

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, Hellendoorn, Salland, Overijssel, Nederland, Europa

Fotograaf: Janko van Beek

Bron: Natuurmonumenten

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink