Ga direct naar inhoud
Nieuws

Innovatieve en informatieve promotiekar op de Sprengenberg

03 juli 2023 | Simone Damhof

Natuurmonumenten heeft sinds enkele maanden de nieuwe promotiekar in gebruik  op de Sprengenberg. Een unieke elektrokar, voorzien van informatie over het gebied. Met een handig routeoverzicht en prachtige foto's van het gebied geprint op de kar.

Promotiekar Sprengenberg

Met passie vertellen over de Sprengenberg 

Met een bijdrage van de Stichting Sámen voor Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ontwikkelde Natuurmonumenten een mobiele informatievoorziening, een promotiekar. De vrijwilligers die deze promotiekar bemannen zijn enthousiaste natuurliefhebbers met uitgebreide kennis van het gebied. Ze staan klaar om bezoekers te voorzien van waardevolle informatie, interessante feiten en leuke weetjes over de flora en fauna van de Sprengenberg. Hun passie en expertise zorgen ervoor dat een bezoek aan de Sprengenberg een bijzondere ervaring wordt. Je kunt er ook terecht voor fiets- en wandelroutevragen en voor vragen over een lidmaatschap van Natuurmonumenten. 

Zichtbaar op strategische plekken

Bezoekers van de Sprengenberg worden van harte uitgenodigd om de nieuwe promotiekar te bezoeken. De kar staat op strategische plekken in het gebied, bijvoorbeeld bij de Palthetoren of de Rododendronlaan, afhankelijk van het seizoen. Het grote voordeel van een mobiele informatievoorziening. Natuurmonumenten is ervan overtuigd dat deze innovatieve toevoeging aan hun promotieactiviteiten zal bijdragen aan een nog grotere waardering en bescherming van de natuur op de Sprengenberg. 

Op dit moment zoekt Natuurmonumenten nog vrijwilligers die enkele dagdelen per maand met deze mooie wagen op pad willen. Geinteresseerd? Hier vind je meer informatie.

Simone Damhof
Simone Damhof