Ga direct naar inhoud
Nieuws

Knallende opening Erve De Pas

29 mei 2018 | Jantine Wesselink

Op De Sprengenberg in Haarle knalde het op dinsdag 29 mei 2018 om 15.50 uur. Niet door onweer, maar omdat Erve De Pas op dat moment feestelijk geopend is.

Opening erve de pas

Bijzondere plek

Coraline Panis belichte de bijzondere historie van Erve De Pas. Van vroegeruit al een historisch kruispunt van handelswegen. Met de nieuwe invulling van de gebouwen op het erf; de herberg, het zorggebouw en de informatieschuur wordt die historie weer voelbaar. Zeker ook bij de vuurplaats, waar de contouren van de herberg die eeuwen terug op die plek stond, zichtbaar zijn. En de oude lindebomen nog herinneren aan vroeger tijden.

Speelnatuur goedgekeurd

Eerder die dag was er ook al flink reuring op het erf. Twee schoolklassen hebben de Speelnatuur van OERRR getest én goedgekeurd. De schakelklas van de Zonnehof uit Raalte en groep 7 van Basisschool Op Weg zaten in het testpanel. Onder leiding van Ilse van der Put van de Speeltuinbende en Natuurmonumentenboswachter Henk Steen ging het testpanel met opdrachten de speelnatuur in.

Bekijk de videoregistratie door RTV Oost >>

Meer informatie over de Speelnatuur van OERRR op Erve De Pas>>

Favoriet in de Speelnatuur: de klimboom

De klimboom: bij de testers op afstand favoriet.

Met dank aan

Velen hebben voor en achter de schermen bijgedragen aan de gedaanteverwisseling van Erve De Pas. Speciale dank gaat uit naar de (financiële) partners Europese Unie, Leader +, Provincie Overijssel, Gemeente Hellendoorn, Nationale Postcode Loterij (Natuur voor Iedereen), Stichting Doen, Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg, Landal Greenparks, Stichting Marke Haarle, De Schurinkshoeve en Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. 

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink