Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Lange wandelroute Sprengenberg

19 september 2016 | Natuurmonumenten

Voor de liefhebbers van een stevige dagwandeling is er sinds kort de Woeste Route over de Sprengenberg.

Lange wandelroute Sprengenberg

Facetten

De Woeste Route is een ruige dagwandeling over de Sprengenberg, onderdeel van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Onderweg krijg je informatie over de vele facetten van dit heuvelachtige en zeer afwisselende natuurgebied. Tussen 15 maart en 15 juli is een deel van de heide afgesloten vanwege het broedseizoen. Dan is de route in te korten tot 14 kilometer.

Naar de Woeste Route >>

Woeste Route De Sprengenberg
De Pas
Rodondendrons op de Sprengenberg

<p>Rododendron (Rhododendron), Heifamilie (Ericaceae), Heideachtigen (Ericales), Tweezaadlobbigen (Magnoliopsida), flora - Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, Landgoed Sprengenberg, Palthetoren, Hellendoorn, Salland, Overijssel, Nederland, Europa, Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, Landgoed Sprengenberg, Palthetoren<strong>Fotograaf</strong>: Laurence Delderfield<strong>Bron</strong>: Natuurmonumenten</p>

Fazantenwei De Sprengenberg

route app

Wandelen met de app NatuurRoutes betekent wonderlijke verhalen horen, die ze anders zou missen. In totaal bevat de app maar liefst 238 routes bij Natuurmonumenten in heel Nederland, waarvan zeven in Salland: 2 op de Sprengenberg, 2 op de Colckhof en 3 op landgoed Eerde.

Natuurmonumenten