Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lars en Helen Kijftenbelt nieuwe ondernemers Erve De Pas

29 oktober 2020 | Karlijn van Riessen

Lars en Helen Kijftenbelt, bekend van Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn, worden de nieuwe ondernemers op Erve De Pas in Haarle. Ze gaan er de herberg, de vergaderruimte en een herberg lodge runnen. Natuurmonumenten, eigenaar van de panden op Erve De Pas en het achterliggende natuurgebied De Sprengenberg is heel blij met deze nieuwe samenwerkingspartner. Op maandag 2 november was de sleuteloverdracht. Vanwege corona is de herberg voorlopig nog gesloten.

Lars en Helen Kijftenbelt ontvangen sleutels Herberg De Pas van Dirk Rota Natuurmonumenten

Nieuwe uitdaging in coronatijd

Lars en Helen exploiteren sinds 2015 Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn. Naast dit goed draaiende hotel en restaurant was het duo toe aan een nieuwe uitdaging. Lars en Helen Kijftenbelt: “Toen bekend werd dat Natuurmonumenten een nieuwe samenwerkingspartner zocht voor Erve De Pas, klommen we gelijk in de pen.” Lars en Helen nemen het stokje over van Jos en Karin Kemper. Zij gaven dit voorjaar aan te willen stoppen op Erve De Pas om hun aandacht weer volledig te kunnen richten op hun Zorgboerderij de Schurinkshoeve.

Typisch Sallands boerenerf met groene horeca

Ondanks de corona-crisis waren Lars en Helen niet de enige ondernemers die reageerden op de oproep van Natuurmonumenten om samen te komen werken op Erve De Pas. Dirk Rota, gebiedsmanager van Natuurmonumenten: “We hebben het selectieproces zeer zorgvuldig gedaan en zijn heel blij met Lars en Helen. Zij staan te trappelen om aan de slag te gaan met het groenste horeca-concept, waarbij vooral met duurzame en lokale producten wordt gewerkt.” Dit concept past perfect op Erve De Pas. Want bezoekers ervaren hier een typische Sallandse boerenerf op de overgang naar een woeste uitgestrekt bos- en heidegebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Erve De Pas

Werk aan de winkel

Door de huidige situatie rondom corona kan De Herberg momenteel nog niet open, maar Helen en Lars zitten de komende weken zeker niet stil. Helen Kijftenbelt vertelt: “Er moet nog genoeg gebeuren om De Herberg gereed te maken voor het nieuwe concept. Zo krijgt de herberg een nieuwe inrichting en een groene en duurzame menukaart. Het voorhuis wordt verbouwd tot herberg lodge, waar toeristen kunnen overnachten. De voormalige potstal tegenover de herberg wordt ingericht voor vergaderingen en trainingen. In de Informatieschuur gaan we samen met Natuurmonumenten leuke en leerzame activiteiten organiseren. Op Erve De Pas ervaar je straks een huiselijke sfeer met moderne twist en een knipoog naar een ver verleden!”

Openingsfeestje uitgesteld

Een feestelijke opening zit er helaas nog niet in. Maar dat er stil gestaan gaat worden bij de overname is een feit. In 2021 hopen Natuurmonument en de Kijftenbelts alsnog een gezellig borrel te kunnen organiseren om buurtbewoners, partners en andere geïnteresseerden te verwelkomen.

TIP: lees ook het artikel in de weekendeditie van Tubantia>>

Karlijn van Riessen