Ga direct naar inhoud
Nieuws

MTB-route Sallandse Heuvelrug wint Gouden Schop

14 juli 2017 | Jantine Wesselink

Natuurmonumenten feliciteert de vele enthousiaste vrijwilligers en MTB-fans achter de MTB route Hellendoorn- Nijverdal met het winnen van de eerste Gouden Schop!

MTB route Sallandse Heuvelrug wint Gouden Schop

Absolute publieksfavoriet

De Gouden Schop wordt toegekend aan de route met de meeste stemmen van het publiek. Met bijna 993 van de ruim 6000 stemmen is Hellendoorn de absolute publieksfavoriet. Op 2 eindigde Schoorl met 669 stemmen en de derde plek met 590 stemmen is voor Amerongen. Dit werd bekend op 30 juni. Naast de Gouden Schop zijn nog 5 andere DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt. Initiatiefnemers zijn NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes.

placeholder

Proces van jaren

De totstandkoming en het onderhoud van een MTB route is knap werk. Dit vereist intensieve gesprekken en nauwe samenwerking met de gemeente, provincie en landeigenaren, waaronder Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, provinciale landschappen en particulieren. Dit proces duurt vaak jaren. Het is altijd weer zoeken naar de optimale balans tussen enerzijds het rijplezier en anderzijds ontzien van kwetsbare stukken natuur.

Buitencode

Nederlanders komen elkaar steeds meer tegen als ze aan het sporten of bewegen zijn in de natuur. Dat zorgt wel eens voor overlast. Om meer begrip te krijgen voor de beleving van een ander, is er nu een ‘buitencode’ opgesteld met gedragsregels.

Fiets m zelf!

Onverharde paden, flinke hoogteverschillen en een gevarieerd landschap met bossen, over heidevelden. Je gaat berg op - berg af. En dat is best bikkelen op de pedalen! Naar de route

Overzicht van alle MTB-routes bij Natuurmonumenten

placeholder
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink