Ga direct naar inhoud
Nieuws

Mystieke klanken op De Sprengenberg

16 december 2019 | Jantine Wesselink

Dit jaar nog geen mystieke klanken van de midwinterhoorns gehoord? Kom op zondag 5 januari 2020 naar Erve De Pas. De Haarlese Midwinterhoorngroep sluit dan het blaasseizoen af op De Sprengenberg. Volgens traditie wordt op Driekoningen het seizoen namelijk 'afgeblazen'. Maak een frisse nieuwjaarswandeling met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond.

start midwinterhoornblazen 2019 De Sprengenberg

Van blazer naar blazer

Vanaf Erve De Pas wandel je op eigen gelegenheid van blazer naar blazer, ze laten om beurten hun klanken horen. De blazers leggen uit hoe de midwinterhoorn werkt en misschien mag je zelf wel even blazen… Halverwege de wandeling kun je opwarmen met een kop warme glühwein of chocolademelk en genieten van het winterse landschap van de Sallandse Heuvelrug. Starten kan tussen 14.00 en 15.00 uur vanaf Erve De Pas. Tickets koop je hier of ter plekke.

Midwinterhoornblazen

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in de midwinterperiode volop op de hoorn geblazen. Op 5 januari organiseren we een speciale winterwandeling en wordt het Midwinterhoornseizoen feestelijk afgesloten op De Sprengenberg.

Erve de Pas

Ook rondom Erve De Pas biedt Natuurmonumenten op 5 januari volop activiteiten! Wandel binnen bij de Informatieschuur en kom kijken hoe een Midwinterhoorn gemaakt wordt. Ontmoet de boswachter en stel de vraag die je altijd al wilde stellen. Ontdek de Speelnatuur van OERRR en natuurlijk kun je bij Herberg De Pas terecht voor een heerlijk kopje thee, koffie, lunch of smakelijke baksels!

 

 

 

 

Sprengenberg winter

winter op De Sprengenberg

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink