Ga direct naar inhoud
Nieuws

Samenwerking Natuurmonumenten en Schurinkshoeve op Erve De Pas beëidigd

05 april 2020 | Karlijn van Riessen

Na ruim twee jaar stopt De Schurinkshoeve op Erve De Pas in Haarle. Door een samenloop van omstandigheden hebben Jos en Karin besloten om te stoppen met Herberg De Pas en zich volledig te richten op de zorgboerderij.

Erve de Pas

Na ruim twee jaar stopt De Schurinkshoeve op Erve De Pas in Haarle. Jos en Karin Kemper, eigenaren van de zorgboerderij De Schurinkshoeve, runnen ook theeschenkerij Herberg De Pas. De oorspronkelijke opzet, waarbij deelnemers van de zorgboerderij actief zouden zijn op De Pas, bleek lastiger dan verwacht. Door samenloop van omstandigheden hebben Jos en Karin besloten om te stoppen met De Pas en zich volledig te richten op de zorgboerderij. Over de exacte datum van beëindiging en overdracht naar een nieuwe exploitant wordt nader overlegd. Natuurmonumenten wil dit zorgvuldig oppakken en verwacht daarom wel enige tijd nodig te hebben.

Multifunctioneel Erf

De samenwerking tussen Natuurmonumenten en De Schurinkshoeve begon in 2013 na een uitvraag voor een nieuwe partner voor Erve De Pas. Jos en Karin Kemper maakten een businessplan voor een multifunctionele boerderij met entreefunctie voor het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Hun plan bevatte een ‘gasterij’, een dagopvang voor zorgbehoevenden en een kleinschalige kinderboerderij. Het opvangen van zorgdeelnemers op het erf bleek in de praktijk heel lastig, mede door het vrij open karakter op het erf.

Herberg De Pas als trekpleister

Het compleet vernieuwde Erve De Pas met de drie gerenoveerde panden opende op 29 mei 2018 officieel haar deuren. Herberg De Pas was toen al een kleine 8 maanden geopend en stond al snel bekend om haar zelfgemaakte gebak en rijke keus aan heerlijke thee. Inmiddels is De Herberg uitgegroeid tot een bekende locatie in de omgeving en een ware trekpleister. Bewoners uit de omgeving en vele toeristen genoten van een drankje of lunchgerecht op het terras of binnen in de sfeervolle herberg. De Pas ligt op een prachtige locatie en bevindt zich bij één van de drie grotere entrees van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

 

Opening Erve De Pas
Karlijn van Riessen