Ga direct naar inhoud
Nieuws

Achter de schermen bij de boswachters

26 augustus 2019

Zaterdag 7 september 2019 vindt de 12e editie plaats van 'Over het Hek', plattelandsdag in de gemeente Steenwijkerland. Op deze dag zetten zowel agrarische als andere ondernemers hun deuren open voor bezoekers, ook het beheerkantoor van Natuurmonumenten doet mee.

Beheerkantoor De Wieden

Kijkje nemen

Je kunt die dag dus een kijkje nemen in het beheerkantoor, de werkschuur, het terrein met de machines, de kleine haven met de vloot en het kraanschip. Met foto’s, demonstraties en activiteiten laten wij graag ons dagelijkse werk zien en leggen we graag uit waar we het voor doen. 

Grote rijkdom

De Wieden is een prachtig natuurgebied van ruim 6000 ha met een grote rijkdom aan bijzondere planten en dieren. Daar is goed natuurbeheer voor nodig als maaien, snoeien, graven van sloten of trekgaten, onderhoud aan recreatieve voorzieningen, inventarisaties van planten en dieren en toezicht op h publiek.  We doen dit met onze boswachters en met pachters, groenaannemers en vrijwilligers.

EcoWaterLiner 

Speciaal voor deze plattelandsdag zetten we onze EcoWaterLiner in van het beheerkantoor in Wanneperveen naar de Watertoren in St Jansklooster en terug. Deze dag is zowel de vaartocht als een bezoek aan de Watertoren gratis. Kijk voor de vaar- en openingstijden op onze website.  

Kom je ook? Neem je kinderen gerust mee, wij zorgen dat ze zich niet zullen vervelen. Van 10.00 tot 16.00 uur staan koffie, thee en ranja klaar bij het beheerkantoor, Veneweg 253, 7946 LV in Wanneperveen (Ronduite)! Meer informatie vind je op: https://www.overhethek.nl