Ga direct naar inhoud
Nieuws

Leerlingen Emmaschool verdienen 1350 euro voor Natuurmonumenten

25 september 2019 | Regina Brouns

“Wat een geweldig bedrag”, zegt boswachter Ronald Messemaker van Natuurmonumenten woensdagochtend. Hij heeft zojuist een cheque overhandigd gekregen van de leerlingen van de Emmaschool uit Steenwijk. De kinderen haalden met een sponsorloop en een goede doelenmarkt maar liefst 1350 euro bij elkaar.

Cheque overhandiging Emmaschool

Topprestatie 

Een topprestatie van de 45 leerlingen van de school. Die zetten zich elk jaar in voor een goed doel en dit keer viel de keuze op het werk dat Natuurmonumenten voor met name insecten en wilde bloemen doet. Boswachter Messemaker vertelde daar in de zomer al over op school. Die les is de kinderen goed bijgebleven, want een meisje herinnert zich nog de aardbeivlinder.

Overhandiging cheque

Zes leerlingen houden woensdag nog een korte presentatie over het belang van wilde bijen. Daarna mag de klas de cheque presenteren. Dat papier gaat over de handen van alle kinderen richting Messemaker. “Dit prachtige bedrag komt helemaal ten goede aan de wilde bloemen in De Wieden, en daar profiteren ook de insecten en andere dieren van”, legt de boswachter uit.

Plastic

Hij krijgt daarna nog de vraag waarom plastic zo slecht is en waarom het daarom niet handig is om pakjes drinken mee naar school te nemen. “Plastic komt onder meer in hele kleine deeltjes in de natuur terecht. Vogels, vissen en andere dieren krijgen dat dan binnen en dat is niet gezond”, aldus Messemaker. Drinken kun je kortom beter in een fles of beker meenemen naar school.

De boswachter nodigt bij het afscheid de kinderen uit om eens langs te komen in De Wieden. Grote kans dus dat de kinderen en de boswachter elkaar nog eens treffen. 

Regina Brouns