Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten doet mee aan “Over het Hek” dag!

24 juli 2018 | Regina Brouns

Op zaterdag 1 september 2018 vindt de 11e editie plaats van de plattelandsdag 'Over het Hek' in de gemeente Steenwijkerland. Op deze dag zetten deelnemende bedrijven hun deuren open voor bezoekers, ook Natuurmonumenten De Wieden!

Hooien - vrijwilligers

Achter de schermen

Dit is de kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij de boswachters. Het beheerkantoor, de grote werkschuur, het terrein erachter met de machines en de kleine haven met de vloot en het kraanschip zijn die dag te bekijken. Met foto’s, demonstraties en activiteiten laten wij graag het werk zien waar we dagelijks druk mee bezig zijn en waar we het uiteindelijk allemaal voor doen…de natuur. Voor nu en later.

Goed natuurbeer

De Wieden is een prachtig natuurgebied van ruim 6000 ha met een grote rijkdom aan bijzondere planten en dieren. Daar is goed natuurbeheer voor nodig. Zoals bijvoorbeeld maaien, snoeien, graven van sloten of trekgaten, onderhoud aan recreatieve voorzieningen, maar ook inventarisaties van planten en dieren en toezicht in het gebied horen daarbij. Dit doen de boswachters samen met onder andere pachters, groenaannemers en een grote club vrijwilligers.

Kom ook en neem de kinderen gerust mee, wij zorgen dat ze zich niet zullen vervelen. Van 10.00 tot 16.00 uur staan de koffie, thee en ranja klaar bij het beheerkantoor, Veneweg 253, 7946 LV in Wanneperveen (Ronduite)! Meer informatie vind je op: https://www.overhethek.nl

Regina Brouns