Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ledencommissie zoekt vrijwilligers voor het Dommeldal en De Kempen

22 september 2019 | Yvonne van Moll

Draag je de natuur en het landschap van Limburg en De Kempen een warm hart toe? Wil je namens de leden actief meedenken/-praten rondom het beleid van Natuurmonumenten? En vind je het leuk om een specifieke taak op je te nemen zoals bijvoorbeeld het organiseren van een thema-avond voor de achterban, of een bijdrage te leveren aan de regionale of landelijke thema’s van Natuurmonumenten? Deze kans krijg je door lid te worden van de ledencommissie van vereniging Natuurmonumenten.

Dommeldal

Wat houdt de functie in?

Als lid van de Ledencommissie denk, praat en beslis je mee over beleidsmatige actuele onderwerpen die spelen in de regio. Als afgevaardigde van de Ledenraad denk je ook mee over de grote lijnen van het landelijk beleid van Natuurmonumenten. De ledenraad wordt 2x per jaar gehouden in het midden van het land.

De ledencommissie Limburg en De Kempen bestaat op dit moment uit 5 leden en een wisselend aantal kandidaat-leden. De 5 vaste leden worden voor 4 jaar benoemd en kunnen eenmaal herkozen worden. Zodra er een plaats vrijkomt, kunnen kandidaat-leden doorstromen. De (kandidaat) commissieleden vormen de schakel tussen de achterban en Natuurmonumenten. Het is een boeiende klus die op verschillende manieren vorm gegeven kan worden. Je kunt bijvoorbeeld discussie bijeenkomsten organiseren, namens de ledencommissie aanwezig zijn bij evenementen of andere momenten die belangrijk zijn voor natuur(monumenten). Je hebt voeling met wat er in de omgeving speelt. De ledencommissie werkt nauw samen met de werkorganisatie in de beheereenheden. Het werkplan van de ledencommissie wordt dan ook afgestemd op de werkplannen van deze beheereenheden.

Functienaam: kandidaat-lid ledencommissie

Tijdsbesteding: 12 dagen per jaar

Locatie: Limburg en De Kempen.

Op dit moment zijn er 2 vacatures voor het gebied van De Kempen en het Dommeldal

Belangstellenden kunnen zich opgeven per mail: [email protected]

 

Boswachter communicatie en beleven Yvonne van Moll
Yvonne van Moll