Ga direct naar inhoud
Nieuws

Hond aan de lijn, honderdje in je zak!

06 maart 2020 | Sander Verwoerd

En de natuur is je dankbaar. Een bekeuring van minimaal honderd euro. Jij schiet er niets mee op, Natuurmonumenten schiet er niets mee op en de dieren die net opgejaagd werden of het kind dat van jouw hond schrok, schieten er ook niets mee op. Dus houd je hond aan de lijn en het honderdje in je portemonnee. Daar hebben we allemaal wat aan!

Hond aan de lijn

Opgejaagde vogels, gewonde reeën, zichzelf dood vluchtende hazen. Het is weer aan de orde van de dag. Waarom? Omdat hondenbaasjes hun hond graag laten rondrennen.

Dat je je hond wil laten rennen, dat snappen we als Natuurmonumenten heel goed. Daarom bieden we als service ook hondenloslooproutes en losloopgebieden aan. Daar kunnen honden zich uitleven. Of op de losloopveldjes in je eigen dorp of stad. 

Maar laat je hond niet los in het gebied waar vogels broeden, reeën rusten of hazen hun leger, rustplek, hebben. Maar dat wel betekent dat wij, de mens, bezoeker, hondenbaasje of wandelaar, aan de lat staan om deze dieren te beschermen. 

Wil jij je rondje in de natuur blijven lopen? Houd je hond dan aan lijn 

Daarom moeten we elkaar er op aanspreken. Maar daarom lopen ook onze BOA's, toezichthouders, rond. Wanneer zij een loslopende hond zien, bekijken ze de situatie. Een bekeuring (het geld gaat overigens niet naar Natuurmonumenten, maar naar het ministerie) is dan bijna 100 euro. Maar de boete kan oplopen tot wel 400 euro als je hond achter wild aan gaat! 

Sander Verwoerd
Sander Verwoerd