Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef de natuur op de fiets

18 januari 2023 | Sietske Westerhof Marchand

Het begin van het nieuwe jaar is de tijd van goede voornemens, bijvoorbeeld meer bewegen en vaker naar buiten.
Om je daarmee te helpen hebben de boswachters van Natuurmonumenten de mooiste fietsroutes bij jou in de buurt geselecteerd en in een prachtig fietsrouteboekje gebundeld.

Fietsen

Historische fietsroute Fryslân en DrentheGeniet bijvoorbeeld van de historische fietstocht door Fryslân en Drenthe. Deze fietsroute van 51 km voert je langs historische gebouwen en bijzondere natuur in Fryslân en Drenthe, waaronder het Fochteloërveen.Onderweg

 

het Fochteloërveen is een ideaal startpunt voor een fijne fietstocht. Dit goed bewaarde hoogveengebied dat voornamelijk bestaat uit veenmossen is een walhalla voor kraanvogels en maar liefst drie soorten slangen gedijen alleen in deze natte, barre en voedselarme omstandigheden van dit veenkoloniale landschap.

Het landgoed De Slotplaats bestaat uit fraaie tuinen en een eeuwenoud bos met statige beukenlanen en verlaten vennen. In de gerestaureerde slotboerderij kun je terecht voor een smakelijke lunch of picknick in de boomgaard.

In het Norger Esdorpenlandschap lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Saksische boerderijen liggen in het glooiende landschap. De meanderende waterlopen en zompige beekdalen zijn de ideale plek voor de grauwe klauwier.Fietsrouteboekje aanvragen

 

Ben je benieuwd naar de gehele route? Vraag het fietsrouteboekje nu gratis aan en beleef de natuur!  

Fochteloërveen

Fochteloërveen

Sietske Westerhof Marchand