Ga direct naar inhoud
Nieuws

Veenvertellingen - Door het Fochteloërveen, in de voetsporen van de kolonist

21 september 2022

Door het Fochteloërveen, in de voetsporen van de kolonist

KETTER&Co, een collectief van makers en denkers dat via ontwerpend onderzoek streeft naar een duurzame samenleving heeft samen met een tekstschrijver, een stemacteur en een lokale gids uit Veenhuizen de Veenvertellingen ontwikkeld.

Veenvertellingen

Historische verhalen

Samen met Natuurmonumenten bezocht KETTER&Co het Fochteloërveen om tijdens een wandeling de bijzonderheden van het hoogveenlandschap te ervaren en verhalen te verzamelen over de historie van de Veenkoloniën.

Mens en landschap

De Veenvertellingen zijn te beluisteren tijdens een wandeling of fietstocht door het oeroude natuurlandschap en laten de verhalen tot leven komen. Centraal in de verhalen staat de relatie mens-landschap en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Op pad

De kaart met routes en bijbehorende verhalen is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt Veenhuizen, Hotel Restaurant Bitter&Zoet en het Gevangenismuseum Veenhuizen.

Fochteloërveen

Fochteloërveen

op excursie

Wil je meer weten? op 30 juli is er een excursie. Onder leiding van een boswachter en veengids Peter Bos krijg je van alles te weten over het verleden en heden van natuurgebied Fochteloërveen.

Ga je mee? boek hier je tickets.