Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fort bij Abcoude open tijdens Open Monumentendag

28 augustus 2019 | Olga Ekelenkamp

Natuurmonumenten opent tijdens de Open Monumentendagen een aantal bijzondere bouwwerken eenmalig voor publiek. Door heel Nederland zijn op deze dagen tientallen landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien van Natuurmonumenten toegankelijk. Op zondag 15 september staan ook de poorten van Fort bij Abcoude wagenwijd open. Kom langs!

Ontdek Fort bij Abcoude

Ontdek Fort bij Abcoude

Van 10:00 tot 17:00 uur nemen de gidsen van Stichting Fort Abcoude je mee voor een rondleiding door het binnenfort. Bekijk het hoofdgebouw met kruitmagazijn, de waterkelder en de slaapvertrekken van de soldaten van weleer. Of woon de demonstratie van de saluutbatterij bij waarin een kanon wordt afgevuurd. Spannend voor zowel kinderen als volwassenen. De demonstratie vindt meerdere keren per dag plaats. Voor een drankje kun je terecht bij het viscentrum in de genieloods van het fort.

Plekken van plezier

Dit jaar staat het thema 'Plekken van Plezier' centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties. Natuurmonumenten opent haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp