Ga direct naar inhoud
Nieuws

Pop-up restaurant SterkWater bezet Fort bij Abcoude

27 januari 2020 | Olga Ekelenkamp

Pop-up restaurant SterkWater bezet van 13 februari tot en met 8 maart Fort bij Abcoude; het oudste landfort van de Stelling van Amsterdam. De diners op Fort bij Abcoude maken deel uit van een tournee van SterkWater langs vijf forten van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontdek de geschiedenis van Fort bij Abcoude door middel van gerechten, verhalen en muziek.

Maaltuin

SterkWater vertelt het verhaal van cultureel erfgoed

Na een succesvolle eerste editie op Fort Lunet II met duizend gasten, volgt nu op Fort bij Abcoude een nieuwe reeks diners vol met beleving. Tijdens het diner ontdek je het kruitmagazijn, de waterkelder en slaapvertrekken van de soldaten. SterkWater neemt de gasten mee op ontdekkingsreis in de wereld van de voormalige bewoners van het fort. Fort bij Abcoude dateert uit 1885 en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Sinds 2006 is het fort in eigendom van Natuurmonumenten. 

Culinaire beleving op een historische locatie

SterkWater laat haar gasten de Stelling van Amsterdam beleven en proeven. Het menu is een reis door de tijd en door de natuur: elk gerecht vertelt een verhaal over Fort bij Abcoude. De bediening en keuken wordt verzorgd door The Colour Kitchen on Tour. Dit initiatief biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw. 

Zin om Fort bij Abcoude te horen, te zien en te proeven?

Een ticket kost € 54,95 p.p. en daarvoor krijg je een bijzondere avond inclusief: welkomstdrank, amuse, viergangendiner en koffie/thee. Heb je dieetwensen of allergieën? SterkWater kan hier rekening mee houden. Meer informatie en het bestellen van tickets kan via www.sterkwater.nl

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp