Ga direct naar inhoud
Nieuws

Reizend restaurant SterkWater verovert Fort bij Abcoude!

03 april 2022 | Olga Ekelenkamp

Pop-up restaurant SterkWater vertelt de verborgen verhalen van Fort bij Abcoude door middel van verhalen, muziek en een vijfgangen diner geïnspireerd op de locatie. Het reizende restaurant is van 14 april tot en met 8 mei te bezoeken. Dit is de tweede editie van SterkWater op Fort bij Abcoude en moest vanwege de lockdown meerdere malen verschoven worden.

Sterk Water

Thuishaven voor natuur

Wat in tijden van oorlog een overzichtelijk bakstenen bouwwerk was, is nu een verwilderde thuishaven voor mysterieuze en onverwachte gasten, van vleermuis tot ijsvogel. Het fort opent speciaal haar deuren voor deze spannende editie van SterkWater, waar nieuwsgierige bezoekers de natuur en historie kunnen proeven en beleven. 

Eetbare verhalen in de slaapzalen en het kruitmagazijn

De geschiedenis van de verdedigingslinie komt tot leven tijdens een culinaire ontdekkingstocht langs de  fortgracht, batterijen en kazerne. Gasten komen aan met het pontje en wandelen door de prachtige ruige natuur op het fort. Ze ontdekken vervolgens hoe Fort bij Abcoude bijdroeg aan de veiligheid van 1 miljoen Nederlanders, die in tijden van oorlog toevlucht konden zoeken in een door water omringde hoofdstad. 

Daarna strijken gasten neer voor een uitgebreid diner in het fort, geïnspireerd op de vele verhalen die deze historische plek rijk is. De slaapvertrekken en munitiedepots zijn omgetoverd tot knusse eetzalen. Het menu is nog geheim, maar verwacht hartverwarmende ingrediënten en bijzondere gerechten geïnspireerd op de verhalen en omgeving van het fort. Zo vertelt één van de gerechten het bijzondere verhaal van een bekend Nederlands spreekwoord, dat ontstaan is op de slotgracht van Fort bij Abcoude. Uiteraard zijn er ook vegetarische varianten van het menu verkrijgbaar en wordt er rekening gehouden met allergieën.

Meer informatie

SterkWater op fort Abcoude opent van 14 april tot en met 8 mei 2020. Gasten krijgen een 5-gangen diner met volledig drankarrangement, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving. Meer informatie en tickets via www.sterkwater.nl

 

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp