Ga direct naar inhoud
Nieuws

SterkWater bezet Fort bij Abcoude

15 december 2022 | Olga Ekelenkamp

Pop-up restaurant SterkWater strijkt dit voorjaar neer op verschillende forten van de Stelling van Amsterdam. Maar liefst twee forten van Natuurmonumenten, Fort bij Abcoude en Fort bij Spijkerboor, zullen deze culinaire belevenis tijdelijk herbergen. SterkWater sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Natuurmonumenten: namelijk het vertellen van het unieke verhaal van de Hollandse Waterlinies en de forten. SterkWater doet dat op een bijzondere manier. Gasten beleven tijdens een avond SterkWater de geschiedenis van de historierijke verdedigingslinie in de vorm van een bijzonder 5-gangen diner met bijpassende wijnen. SterkWater maakt van een avond dineren op deze unieke locaties een ware culinaire beleving.

sterkwater

SterkWater vertelt het verhaal van cultureel erfgoed

SterkWater luidt de lente in op Fort bij Abcoude, het oudste landfort van de stelling van Amsterdam. Tijdens het diner ontdek je het kruitmagazijn, de waterkelder en slaapvertrekken van de soldaten. SterkWater neemt haar gasten mee op ontdekkingsreis in de wereld van de voormalige bewoners van het fort. Het fort dateert uit 1885 en wordt onderhouden door Natuurmonumenten. 

Een culinair drieluik

De Stelling van Amsterdam wordt uitgelicht in een culinair drieluik: naast Fort Abcoude reist SterkWater namelijk dit voorjaar ook af naar Fort bij Spijkerboor en Muiderslot, die beiden deel uit maken van deze stelling. Duik in de verhalen van dit rijksmonument en beleef op unieke wijze de Stelling van Amsterdam. Het menu is een reis door de tijd en door de natuur, waarbij het menu een verhaal van de locatie vertelt. Het pop-up restaurant verbindt gasten met elkaar en vertelt volop verhalen. Een avond SterkWater betekent horen, zien en proeven. Een unieke beleving die je moet ervaren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.sterkwater.nl

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp