Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef de kerst op Fort bij Nigtevecht

14 november 2023 | Olga Ekelenkamp

Alvast in de kerstsfeer komen? In het weekend van 16 en 17 december organiseert Natuurmonumenten ‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’. Het fort wordt omgetoverd tot een echt kerstfort met kerstbomen, vuurkorven, lichtjes, warme chocolademelk en glühwein. Tijdens dit weekend is er voor jong en oud van alles te beleven. Kom kijken naar de levende kerststal of doe mee met de OERRR-speurtocht in en om het fort. Zing mee met de kersttroubadour, beleef de Grote Boswachtersshow in de poterne of bezoek een mini-kindercollege van onze fortenwacht. Kortom: voor het ultieme kerstgevoel moet je op Fort bij Nigtevecht zijn.

Beleef de kerst op Fort bij Nigtevecht

OERRR-speurtocht en mini-kindercolleges

Doe mee met de winterse OERRR-speurtocht en ontdek de natuur én de geschiedenis van Fort bij Nigtevecht. Natuurmonumenten heeft allerlei spannende en leuke opdrachten uitgezet, die jou langs alle mooie plekjes van het fort leiden. Alvast een tipje van de sluier: je gaat in ieder geval aan de slag om een kerstdiner voor vogels te maken. En uiteraard gaan we marshmallows of popcorn boven een vuurtje roosteren. Wil je meer over dieren in de winter weten? Kom dan naar de Grote Boswachtershow. Ben je juist geïnteresseerd in forten? Onze fortwachters vertellen je hier tijdens een mini-kindercollege van alles over. Ook leuk voor volwassenen!

Proef de kerstsfeer

‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ heeft alle ingrediënten om in de kerststemming te komen: een kerststal, lichtjes, muziek en veel gezelligheid. Kerst wordt vaak geassocieerd met lekker eten en drinken. Ook daarvoor kun je terecht op Fort bij Nigtevecht: warme chocolademelk met slagroom, glühwein, tosti’s, broodjes worst, etc. 

Tickets boeken

‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ kun je op zaterdag 16 en zondag 17 december beleven van 11:00 tot 17:00 uur. Volwassenen betalen €2,50 en kinderen €5,-. Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan betalen volwassenen en kinderen slechts €1,-. In verband met het beperkte aantal parkeerplaatsen is het belangrijk om van tevoren tickets te boeken. Kom je op de fiets, dan kun je ook kaarten aan de deur kopen!

Boek hier jouw tickets

 

Kerst op Fort bij Nigtevecht

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp