Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kerst op Fort bij Nigtevecht

13 november 2019 | Olga Ekelenkamp

Alvast in de kerstsfeer komen? In het weekend van 13, 14 en 15 december wordt Fort bij Nigtevecht omgetoverd tot een echt kerstfort met kerstbomen, vuurkorven, lichtjes, warme chocolademelk en glühwein. Tijdens dit weekend is er voor jong en oud van alles te beleven. Kom kijken naar de levende kerststal of doe mee met de OERRR-speurtocht in en om het fort. Schuif aan bij het bourgondische kerstdiner in de genieloods. Luister naar één van de kerstconcerten in de poterne, rij een rondje op een ezel of bezoek een mini-college ‘De boswachter vertelt..’ Kortom: voor het ultieme kerstgevoel moet je op Fort bij Nigtevecht zijn.

Kerst op Fort bij Nigtevecht

OERRR-speurtocht en ‘De boswachter vertelt..’

Doe mee met de winterse OERRR-speurtocht en ontdek de natuur én de geschiedenis van Fort bij Nigtevecht. Natuurmonumenten heeft allerlei spannende en leuke opdrachten uitgezet, die jou langs alle mooie plekjes van het fort leiden. Alvast een tipje van de sluier: je gaat in ieder geval aan de slag om een kerstdiner voor vogels te maken. En je sluit de speurtocht af met het roosteren van marshmallows boven een vuurtje.
Wil je meer over dieren in de winter weten? Onze boswachters vertellen je hier tijdens het mini-college ‘De boswachter vertelt…’ van alles over. Ook leuk voor volwassenen!

Kaarten kopen aan de poort

‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ kun je op zaterdag 14 en zondag 15 december beleven van 11:00 tot 17:00 uur. Je vindt Fort bij Nigtevecht aan de Velterslaan 1 in Abcoude. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur: kaartjes kosten €5,-, voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan betalen volwassenen €3,- en kinderen €1,-. Let op: check vóór vertrek op www.nm.nl/kerst-op-fort voor routeaanwijzingen.

Kijk hier voor meer informatie over Kerst op Fort bij Nigtevecht op zaterdag 14 december

Kijk hier voor meer informatie over Kerst op Fort bij Nigtevecht op zondag 15 december

 

Bourgondisch tafelen in de genieloods

Tijdens ‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ kun je op vrijdagavond 13 december en zaterdagavond 14 december iets unieks meemaken. Dan wordt de genieloods van het fort veranderd in een pop-up restaurant! De ondernemers op Fort bij Nigtevecht bieden op deze unieke locatie een bijzonder kerstdiner aan, uitgevoerd door Villa Oldenhoff en Xiom Food & Events. Een bourgondisch diner met tafels vol potten en pannen, in drie gangen geserveerd voor €70,- (p.p., inclusief drank) mét live muziek. Op deze avonden is de genieloods voor het eerst toegankelijk voor publiek.

Reserveer voor het bourgondische kerstdiner op vrijdag 13 december.

Reserveer voor het bourgondische kerstdiner op zaterdag 14 december.

 

Proef de kerstsfeer

‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ heeft alle ingrediënten om in de kerststemming te komen. Bezoek de levende kerststal of luister naar een optreden van een kerstkoor. Kinderen kunnen op vaste tijden een rondje rijden op een ezel. Kerst wordt vaak geassocieerd met lekker eten en drinken. Ook daarvoor kun je terecht op Fort bij Nigtevecht: er zijn American pancakes, flamkuchen, borrelhapjes, taart, chocolademelk, glühwein, lokaal gebrouwen KEK-bier, etc.

Routeaanwijzingen en parkeren

Parkeren: Rond Fort bij Nigtevecht zijn verschillende parkeerplaatsen beschikbaar. Verkeersregelaars geven aanwijzingen waar je het beste kunt parkeren. Parkeren is gratis.

Let op: check vóór vertrek op www.nm.nl/kerst-op-fort voor routeaanwijzingen. Om 'Kerst op Fort bij Nigtevecht' goed te laten verlopen, gaan we werken met een aanrij-route en een route voor vertrekkende auto's. Omdat op zondag 15 december een deel van het centrum van Abcoude is afgesloten, geven we binnenkort op deze pagina routeadvies.

Kerst op Fort bij Nigtevecht

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo