Nieuws van de boswachter

Kerst op Fort bij Nigtevecht

13 november 2019 | Olga Ekelenkamp

Alvast in de kerstsfeer komen? In het weekend van 13, 14 en 15 december wordt Fort bij Nigtevecht omgetoverd tot een echt kerstfort met kerstbomen, vuurkorven, lichtjes, warme chocolademelk en glühwein. Tijdens dit weekend is er voor jong en oud van alles te beleven. Kom kijken naar de levende kerststal of doe mee met de OERRR-speurtocht in en om het fort. Schuif aan bij het bourgondische kerstdiner in de genieloods. Luister naar één van de kerstconcerten in de poterne, rij een rondje op een ezel of bezoek een mini-college ‘De boswachter vertelt..’ Kortom: voor het ultieme kerstgevoel moet je op Fort bij Nigtevecht zijn.

LET OP: TREK JE BESTE OERRR-SCHOENEN AAN EN CHECK VOOR VERTREK DE ROUTEAANWIJZINGEN ONDERAAN DEZE PAGINA!

Kerst op Fort bij Nigtevecht

OERRR-speurtocht en ‘De boswachter vertelt..’

Doe mee met de winterse OERRR-speurtocht en ontdek de natuur én de geschiedenis van Fort bij Nigtevecht. Natuurmonumenten heeft allerlei spannende en leuke opdrachten uitgezet, die jou langs alle mooie plekjes van het fort leiden. Alvast een tipje van de sluier: je gaat in ieder geval aan de slag om een kerstdiner voor vogels te maken. En je sluit de speurtocht af met het roosteren van marshmallows boven een vuurtje.

  • Wil je meer over dieren in de winter weten? Onze boswachters vertellen je hier tijdens het mini-college ‘De boswachter vertelt…’ van alles over. Ook leuk voor volwassenen!

Kaarten kopen aan de poort

‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ kun je op zaterdag 14 en zondag 15 december beleven van 11:00 tot 17:00 uur. Je vindt Fort bij Nigtevecht aan de Velterslaan 1 in Abcoude. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur: kaartjes kosten €5,-, voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan betalen volwassenen €3,- en kinderen €1,-. Let op: check vóór vertrek op www.nm.nl/kerst-op-fort voor routeaanwijzingen.

Kijk hier voor meer informatie over Kerst op Fort bij Nigtevecht op zaterdag 14 december

Kijk hier voor meer informatie over Kerst op Fort bij Nigtevecht op zondag 15 december

 

Bourgondisch tafelen in de genieloods

Tijdens ‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ kun je op vrijdagavond 13 december en zaterdagavond 14 december iets unieks meemaken. Dan wordt de genieloods van het fort veranderd in een pop-up restaurant! De ondernemers op Fort bij Nigtevecht bieden op deze unieke locatie een bijzonder kerstdiner aan, uitgevoerd door Villa Oldenhoff en Xiom Food & Events. Een bourgondisch diner met tafels vol potten en pannen, in drie gangen geserveerd voor €70,- (p.p., inclusief drank) mét live muziek. Op deze avonden is de genieloods voor het eerst toegankelijk voor publiek.

Bourgondisch kerstdiner op vrijdag 13 december is uitverkocht.

Reserveer voor het bourgondische kerstdiner op zaterdag 14 december.

 

Proef de kerstsfeer

‘Kerst op Fort bij Nigtevecht’ heeft alle ingrediënten om in de kerststemming te komen. Bezoek de levende kerststal of luister naar een optreden van een kerstkoor. Kinderen kunnen op vaste tijden een rondje rijden op een ezel. Kerst wordt vaak geassocieerd met lekker eten en drinken. Ook daarvoor kun je terecht op Fort bij Nigtevecht: er zijn American pancakes, flamkuchen, borrelhapjes, taart, chocolademelk, glühwein, lokaal gebrouwen KEK-bier, etc.

Routeaanwijzingen en parkeren

Parkeren: Rond Fort bij Nigtevecht zijn verschillende parkeerplaatsen beschikbaar. Verkeersregelaars geven aanwijzingen waar je het beste kunt parkeren. Parkeren is gratis.

Om 'Kerst op Fort bij Nigtevecht' goed te laten verlopen, gaan we werken met een aanrij-route en een route voor vertrekkende auto's.

AANRIJROUTE

We adviseren bezoekers om via Gein-Zuid naar het fort op Velterslaan 1 te komen.

  • Vanaf A2: neem afslag Abcoude en volg de Burgemeester de Tombeweg richting het centrum van Abcoude, blijf deze weg volgen (heet nu Hoogstraat) en sla rechtsaf de Stationsstraat in en blijf vervolgens rechtdoor rijden (over het spoor heet het Gein-Zuid). De eerste weg waar u naar rechts kan is de Velterslaan. Verkeersregelaars geven instructies om te parkeren.
  • Vanaf Weesp/Amsterdam-Zuidoost: neem op de A9 afslag Weesp. Je komt nu op de provinciale weg N236, neem op de Geinboogbrug de afslag naar Gein-Zuid. Volg deze weg tot de Velterslaan. Verkeersregelaars geven instructies om te parkeren.

ROUTE VERTREKKENDE AUTO'S

Bezoekers die Fort bij Nigtevecht verlaten, worden via de Velterslaan naar Kanaaldijk-West geleid. Via Kanaaldijk-West is het mogelijk om via de spoortunnel in Loenersloot naar de N201 richting de A2 of richting Hilversum te komen.

ROUTE VIA NIGTEVECHT

Het is ook mogelijk om de auto te parkeren in Nigtevecht (aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal):

  • Er zijn 20 parkeerplaatsen beschikbaar aan de Vreelandseweg 10.
  • Er zijn 8 parkeerplaatsen beschikbaar naast de fietsbrug op Kanaaldijk-Oost.

Via Nigtevecht kunt u in ca. 15 minuten naar Fort bij Nigtevecht wandelen. Vanaf de parkeerplaats is de route aangegeven.

 

Kerst op Fort bij Nigtevecht

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo