Nieuws van de boswachter

Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht

11 november 2022 | Olga Ekelenkamp

Alvast in de kerstsfeer komen? In het weekend van 17 en 18 december organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met Cultuurhuis Piet Mondriaan uit Abcoude ‘Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht’. Het fort wordt omgetoverd tot een echt kerstfort met kerstbomen, vuurkorven, lichtjes, warme chocolademelk en glühwein. Tijdens dit weekend is er voor jong en oud van alles te beleven. Kom kijken naar de levende kerststal of doe mee met de OERRR-speurtocht in en om het fort. Luister naar één van de kerstkoren in de genieloods, kom kijken naar kindertheatervoorstelling GROEI! in de poterne of bezoek een mini-kindercollege van onze boswachter of fortenwacht en geniet tot slot van swingende bands. Kortom: voor het ultieme kerstgevoel moet je op Fort bij Nigtevecht zijn.

Kerst op Fort bij Nigtevecht

Programma Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht

Op beide dagen kunnen kinderen meedoen met de winterse OERRR-speurtocht en zo de natuur én de geschiedenis van Fort bij Nigtevecht ontdekken. Op de speurtocht kom je langs allerlei opdrachten en mini-kindercolleges over dieren in de winter en forten. Alvast een tipje van de sluier: in ieder geval aan de slag om een kerstdiner voor vogels te maken. En je sluit de speurtocht af met het roosteren van marshmallows boven een vuurtje.

Het culturele programma, verzorgd door Cultuurhuis Piet Mondriaan Abcoude, verschilt wél per dag. Wil je een specifiek concert of optreden meemaken? Let dan op voor welke dag en welk tijdslot je kaartjes besteld. 

Tickets voor de Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht zijn online te bestellen op de site van Natuurmonumenten. Leden van Natuurmonumenten (zowel kinderen als volwassenen) betalen €1,-. Niet-leden betalen €5,- voor kinderen en €2,50 voor volwassenen. 

Programma zaterdag

 • 12:00 uur: Gein en Angstelkoor
 • 12:30 uur: Dansstudio Sundance
 • 13:00 uur: Creatoonkoor
 • 13:30 uur: Gein en Angstelkoor
 • 14:00 uur: Creatoonkoor
 • 14:30 uur: Zangers van ZingABC
 • 15:15 uur: Dansstudio Sundance
 • 16:00 uur: Zangers van Viktoria Pankatrova + Coverband Stennis 

Klik hier om tickets voor zaterdag 17 december te boeken

Programma zondag

 • 11:30 uur: Da Capokoor
 • 12:45 uur: Da Capokoor
 • 15:30 uur: Bluesband Rhumble (tot 17:00 uur)

Klik hier om tickets voor zondag 18 december te boeken

Combi-ticket met kindertheatervoorstelling GROEI! (5+)

Acteurs Bartho Braat en Carlijn van Ramshorst spelen op beide dagen de kindertheatervoorstelling GROEI! geïnspireerd op een verhaal van Roald Dahl (5+). Wil je deze voorstelling meemaken? Boek dan een combi-ticket: toegang tot 'Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht' inclusief de voorstelling. 

De voorstelling wordt gespeeld op:

 • Zaterdag 17 december om 11:30 uur en 13:30 uur
 • Zondag 18 december om 12:00 uur en 14:30 uur

Tickets voor deze kindertheatervoorstelling worden verkocht als combi-ticket met de Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht. Je hebt dan toegang tot de voorstelling en alle andere onderdelen van het kerstevenement. Combi-tickets (dus inclusief de voorstelling) kosten voor alle leden van Natuurmonumenten €3,- en voor niet-leden €5,50 voor volwassenen, €8,- voor kinderen. 

Klik hier om combi-tickets voor zaterdag 17 of zondag 18 december te boeken

Wachtlijst voor GROEI!

Zijn de voorstellingen van GROEI! al uitverkocht? Het kán zijn dat er nog een aantal extra kaarten voor GROEI! beschikbaar komen. Wil je daar voor in aanmerking komen? Mail dan naar [email protected] aan naar welke voorstelling je zou willen en met hoeveel mensen (volwassenen en kinderen) en of je lid bent van Natuurmonumenten. 

Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo