Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival bij Fort Nigtevecht

23 augustus 2023

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Op Fort bij Nigtevecht wordt een uiteenlopend muzikaal programma aangeboden. Van barok tot hedendaags, van klassieke hits tot jazz muziek. Dat wil je niet missen!

NMF Kamermuziekfestival

Spectaculair muzikaal programma op Fort bij Nigtevecht

Neem op zaterdagmiddag een kijkje op het authentieke fort van de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed, en geniet van heerlijke high tea en de prachtige muziek van het Eudora Kwartet.  Op zondagmiddag is het culinaire arrangement te combineren met een concert van het Felix Quartet. Zij laten in het monumentale fort een cultureel monument klinken: het Achtste strijkkwartet van Ludwig van Beethoven. Zaterdagavond is het podium voor Bang Percussion Trio. Hun muziek zit vol variaties, modulaties en is bijna surrealistisch. Het betonnen verdedigingsfort verhoogt de sfeer voor dit jonge slagwerkensemble. Voor de concerten kunt u een wandeling maken in en over het fort met uitleg van een fortengids. 

Kijk hier voor het volledige programma en het reserveren van kaarten. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival.