Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelpad Fort bij Nigtevecht omgeleid vanwege kans op vallende takken

13 april 2021 | Olga Ekelenkamp

De populieren op het buitenfort van Fort bij Nigtevecht, die langs de fortgracht staan, zijn in slechte conditie. Dit betekent dat de kans bestaat dat er – bij flinke wind- grote takken uit de bomen kunnen vallen. Uit het advies van een boomspecialist blijkt dat Natuurmonumenten diverse werkzaamheden moet verrichten om de veiligheid langs de fortgracht te waarborgen. Deze werkzaamheden kunnen echter pas ná het broedseizoen plaatsvinden. Wandelaars wordt dringend geadviseerd om op het buitenfort gebruik te maken van het wandelpad langs de slootkant. Lopen langs de fortgracht is op eigen risico.

fortgracht Fort bij Nigtevecht

Tijdelijk overstapje

Natuurmonumenten zal het overstapje achter de genieloods sluiten en verplaatsen naar een locatie langs het hek op het veld achter deze loods. De nieuwe, tijdelijke overstap bevindt zich aan de linkerkant van de oorspronkelijke overstap. Op deze manier kunnen wandelaars hun wandeling gewoon vervolgen en heeft dit geen enkele consequentie voor de route. 

Waarschuwing

Door middel van posters zal Natuurmonumenten de wandelaars waarschuwen voor de onveilige situatie en raden wij ze aan het wandelpad langs de slootkant te nemen. Dit pad langs de sloot is overigens het officiële wandelpad op het buitenfort. De officieuze route langs de fortgracht zal afgezet worden. 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp