Nieuws van de boswachter

Wandelpad rond Fort bij Nigtevecht tijdelijk gesloten

23 september 2021 | Olga Ekelenkamp

De populieren langs de fortgracht van Fort bij Nigtevecht krijgen een onderhoudsbeurt. In de eerste week van oktober zal het dode hout verwijderd worden en zullen de bomen worden gesnoeid. Om de veiligheid van wandelaars te kunnen waarborgen, ziet Natuurmonumenten zich genoodzaakt om gedurende de werkzaamheden het wandelpad rond Fort bij Nigtevecht af te sluiten. We verwachten dat de onderhoudsbeurt van de populieren één a twee weken in beslag zal nemen.

populier

Korte levensduur

Populieren hebben, vergeleken met sommige andere bomen, een relatief korte levensduur. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen ze 80 tot 100 jaar oud worden. Hoewel de populieren langs de fortgracht al behoorlijk op leeftijd zijn, doet Natuurmonumenten er alles aan om de bomen zo lang mogelijk in een goede conditie te houden.

Aanpassing wandelroutes

Wandelaars die de wandelroute ‘Liniepad’ of de NS-wandeling ‘Gein en Vecht’ wandelen worden geadviseerd om via de Velterslaan van en naar Fort bij Nigtevecht te lopen. Ook gedurende de werkzaamheden is Fort bij Nigtevecht bereikbaar. Het terras is in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur geopend.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo