Nieuws van de boswachter

Avontuur, slapen en film op fort bij Spijkerboor

18 augustus 2020 | Jowien van der Vegte

Kom 5 september op avontuur en slapen op fort bij Spijkerboor of kom film kijken in het Open Monumentenweekend!

Rondleiding op Fort Nieuwersluis

Fort bij Spijkerboor heeft twee bijzondere weekenden in september!

Avontuur en slapen op het fort

Voor een keer mogen kinderen blijven slapen in fort bij Spijkerboor! Eerst leer je technieken die je nodig hebt om een fort te verdedigen. Je steekt de gracht over met een vlot, leert boogschieten en traint je behendigheid op een hindernisbaan. Na het eten gaan we op expeditie door de gangen van het fort. Daarna slaap je in het fort!

Terwijl de kinderen op 5 september tijdens de fortsurvival op avontuur gaan op en rond het fort, kunnen ouders/begeleiders deelnemen aan een avondvullend programma. Met het fort als decor geniet je eerst van een heerlijk diner met producten uit de streek. Na het eten neemt een gids je mee voor een rondleiding door het fort.

Open Monumentenweekend: openlucht bios film '1917'

Voorafgaand aan de film geniet je van een heerlijk diner. Na het eten neemt een gids je mee voor een rondleiding door het fort. Bij het invallen van de schemering starten we met de filmvertoning op één van de buitenmuren van het fort.

Boek online

Boek snel jouw plek op een van deze bijzondere avonden of voor overdag! Op 5, 6, 12 en 13 september is het fort overdag van 11u tot 16u open en kunt je met een routeboekje het fort bekijken. Er zijn geen rondleidingen maar er zijn wel gidsen aanwezig die je vragen beantwoorden en nog veel meer kunnen vertellen. 

Boek voor alle bezoek aan het fort vooraf online want vol = vol.

Online boeken sluit op de dag zelf om 10u, daarna kun je -als er ruimte is- nog bij de balie terecht.

1917

poster film '1917'

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo