Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fort bij Spijkerboor weer open

16 maart 2022 | Eveline Blok

Na twee jaar niet - of beperkt - open geweest te zijn, gooien we op zondag 3 april de deuren van Fort bij Spijkerboor weer wagenwijd open! Ontdek één van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam op eigen gelegenheid of ga mee met een rondleiding door onze enthousiaste gidsen.

Fort bij Spijkerboor

Ontdek het fort

Tijdens de open dagen kun je Fort bij Spijkerboor op eigen houtje verkennen. Aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving en informatiebordjes in het fort kom je alles te weten over dit fort; één van de grootste van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Kijk rond in de slaapvertrekken en waslokalen van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren verlaten werd...

In 2022 is het fort van 3 april t/m 18 september op zondagen open van 11.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het fort geopend op 18 april (tweede paasdag), 26 mei (hemelvaartsdag) en 6 juni (tweede pinksterdag).

Geschutskoepel en rondleidingen

Wil je de geschutskoepel bezichtigen? Dit kan alleen tijdens een rondleiding met een gids. Deze rondleidingen starten om 11.30, 12.00, 14.00 en 14.30 uur. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. Entree + rondleiding: volwassenen €10 (volwassenen, niet lid) en €7 (lid van Natuurmonumenten) en €5 (kinderen, niet lid) en €3,50 (lid van Natuurmonumenten). Vol = vol.

Boek direct

Entree

Entree + rondleiding

Eveline Blok
Eveline Blok