Nieuws van de boswachter

Ode aan de Beemstervrouw

09 mei 2022 | Eveline Blok

Ode aan de Beemstervrouw is een expositie van veertien Beemster vrouwen, geportretteerd door kunstenaar Jeroen Hermkens (1960) uit Utrecht, in litho, gouache en pentekening. 

Ode aan de Beemster vrouw

Puur natuur

De vrouwen zijn puur natuur afgebeeld, als de pure sfeer van de Beemster is. De expositie is georganiseerd in samenwerking met VISIT Beemster en wordt gepresenteerd in het jaar van de fusie met Purmerend in 2022. Nog één keer de Beemster in het licht. Hoe verbeeld je de schoonheid van de polder beter dan door de natuurlijke schoonheid van de vrouw? 

Scheppingskracht

Vrouwelijk naakt staat voor scheppingskracht. Zonder scheppingskracht is er stilstand, wordt het leven dor en vruchteloos. Vrouwelijk naakt staat voor al het goede dat de Beemster te bieden heeft, in een natuur die groeit en bloeit. Ode aan de Beemstervrouw!

De tentoonstelling is te zien in het Fort bij Spijkerboor vanaf 26 mei: de Open Dag in de Beemster t/m 31 juli 2022 elke zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op de site van VISIT Beemster en van goedekunstzaken.nl

Ode aan de Beemstervrouw

Anna - litho Jeroen Hermkens

Eveline Blok
Eveline Blok
logo