Ga direct naar inhoud
Nieuws

Open Monumentendag op Fort bij Spijkerboor

06 september 2022 | Eveline Blok

Duurzaamheid is het centrale thema van de Open Monumentendagen, die dit jaar op zaterdag 10 en zondag 11 september plaatsvinden. Natuurmonumenten opent op zondag 11 september de deuren van Fort bij Spijkerboor in Westbeemster. Gidsen geven op die dag ook rondleidingen door één van de grootste en modernste forten van de Stelling van Amsterdam, compleet met twee verdiepingen, kanonnen en een gepantserd draaikoepelgeschut. Een leuk uitje in de prachtige Beemsterpolder!

Luchtfoto Fort bij Spijkerboor

“Het stenen erfgoed van Fort bij Spijkerboor is sterk verknoopt met geschiedenis van de polder eromheen en is onderdeel van UNESCO werelderfgoed, zegt Marcel Haas, gebiedscoördinator van Fort bij Spijkerboor. “Mensen worden gevormd door het landschap waarin zij leven en de generaties na ons mogen dat ook ervaren. Dat maakt duurzaam beheer van cultureel en natuurlijk erfgoed zo cruciaal.”

Open Monumentendag bij Natuurmonumenten

Bezoek op Open Monumentendag meer tijdelijk opengestelde monumenten van Natuurmonumenten: de watertoren in Sint Jansklooster, het eenmansklooster De Kluis in Valkenburg, de 300 jaar oude Hompesche Molen in Stevensweert, UNESCO Fort Nigtevecht in Abcoude of Landgoed De Tempel bij Rotterdam.

Alle monumenten en rondleidingen vind je hier: https://www.natuurmonumenten.nl/openmonumentendag

Eveline Blok
Eveline Blok