Ga direct naar inhoud
Nieuws

SterkWater strijkt neer op Fort bij Spijkerboor

13 april 2023 | Eveline Blok

SterkWater trapt dit jaar af met een nieuw iniatief! In een culinair drieluik lichten wij De Stelling van Amsterdam uit: Fort Abcoude, het Muiderslot en Fort bij Spijkerboor. Duik in de verhalen van dit rijksmonument en beleef op unieke wijze de Stelling van Amsterdam. Hoor, zie en proef een unieke beleving die je niet wilt missen! We genieten van een 5-gangen diner, inclusief bijpassend wijnarrangement of, voor de liefhebbers, bijpassende mocktails. Kunst, verhalen en muziek maken het geheel af.

Spijkerboor

Culinair drieluik

Pop-up restaurant SterkWater strijkt dit voorjaar neer op verschillende forten van de Stelling van Amsterdam. Maar liefst twee forten van Natuurmonumenten, Fort bij Abcoude en Fort bij Spijkerboor, zullen deze culinaire belevenis tijdelijk herbergen. SterkWater sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Natuurmonumenten: namelijk het vertellen van het unieke verhaal van de Stelling van Amsterdam en de forten. SterkWater doet dat op een bijzondere manier. Gasten beleven tijdens een avond SterkWater de geschiedenis van de historierijke verdedigingslinie in de vorm van een bijzonder 5-gangen diner met bijpassende wijn- of mocktailarrangement.

SterkWater vertelt het verhaal van cultureel erfgoed

Van 5 tot en met 28 mei is SterkWater op Fort bij Spijkerboor, het grootste fort in de Stelling van Amsterdam. Tijdens het diner ontdek je de rijke geschiedenis van het fort. SterkWater neemt haar gasten mee op ontdekkingsreis in de wereld van de voormalige bewoners van het fort langs de slaapvertrekken, waslokalen en legerkeuken met enorme kookketels.

Duik in de verhalen van dit rijksmonument en beleef op unieke wijze de Stelling van Amsterdam. Het menu is een reis door de tijd en door de natuur, waarbij het menu een verhaal van de locatie vertelt. Het pop-up restaurant verbindt gasten met elkaar en vertelt volop verhalen. Een avond SterkWater betekent horen, zien en proeven. SterkWater maakt van een avond dineren op deze unieke locaties een ware culinaire beleving.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.sterkwater.nl

Eveline Blok
Eveline Blok