Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachters zoeken vrijwillige boswachters

22 februari 2022 | Tamara Overbeek

De boswachters van Natuurmonumenten in de Vechtplassen zijn op zoek naar vrijwillige boswachters die willen helpen op de drukste plekken rond de Spiegelplas, Ankeveense Plassen, Tienhovense Plassen en op de forten. Boswachter Tamara Overbeek: “We zoeken gastvrije mensen die van onze waterrijke natuur houden, graag mooie natuurverhalen vertellen en bezoekers wegwijs willen maken in onze natuurgebieden.”

Boswachter met kinderen

Werk op een bijzondere plek

Jouw werkgebied wordt de Vechtplassen:  een waterrijk landschap van petgaten, legakkers en weidse plassen vol moerasvogels en laagveenplanten. De moeite van het beschermen méér dan waard. Hoe groter onze achterban, hoe beter wij gebieden als de Vechtplassen kunnen beheren en behouden. En daar kun jij ons bij helpen!

Bakfiets vol natuurschatten

Vrijwillige boswachters gaan in teams van twee op pad met een opvallende elektrische bakfiets vol natuurschatten, spelletjes, doe-dingen en folders. Middenin de natuurgebieden of op onze forten ga je het gesprek aan met bezoekers, geef je tips voor wandel- en fietsroutes, vertel je mooie natuurverhalen en vraag je of bezoekers geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap. Voordat je aan de slag gaat, word je getraind door de boswachters van Natuurmonumenten.

Inspirerende informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over het veelzijdige werk van vrijwillige boswachter? Kijk voor meer informatie over deze functie op www.natuurmonumenten.nl/vrijwilligeboswachter.  

Je kunt je ook gelijk aanmelden via [email protected]. Je krijgt dan van ons een uitnodiging voor onze inspirerende bijeenkomst met natuurpraatjes door andere vrijwillige boswachters en meer informatie over de functie.

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek