Nieuws van de boswachter

Fortenseizoen start weer

14 maart 2023 | Olga Ekelenkamp

Half april start officieel het fortenseizoen van 2023. Dan gaan de poorten weer open van veel forten door heel Nederland. Ook verwelkomen we weer bezoekers op de forten van Natuurmonumenten. Een mooie gelegenheid om eens een bezoek te brengen aan onderdelen van UNESCO Werelderfgoed ‘De Hollandse Waterlinies’

Gezin op hefkoepel Fort bij Nigtevecht

Tussen Utrecht en Amsterdam beheert Natuurmonumenten vijf forten die toegankelijk zijn voor het publiek. Op Fort bij Abcoude, Fort bij Nigtevecht, Fort Nieuwersluis, Fort Waver-Amstel en Fort Kijkuit organiseren we elke maand een rondleiding met een fortengids. Vaak verscholen in het groen liggen deze mysterieuze en imposante bouwwerken te wachten om ontdekt te worden. Tijdens een rondleiding met een fortengids komt de boeiende geschiedenis van De Nieuwe Hollandse Waterlinie of de Stelling van Amsterdam tot leven.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl/fortenvechtplassen voor meer informatie en tickets.

Voorproefje

Wil je alvast een voorproefje? Op zondag 2 april kun je al een kijkje nemen op Fort Kijkuit. Van 12:00 tot 16:00 uur staat onze fortengids klaar voor een rondleiding op Fort Kijkuit. Bezoek het kruithuis, het uitkijkpunt en het wachthuis. Het wachthuis is in gebruik als beheerkantoor voor de boswachters, maar op deze zondag mag je naar binnen in het bijzondere kantoorgebouw, dat in 2016 de Europese prijs voor het behoud van cultureel erfgoed heeft gewonnen. Voor de kinderen is er een fotospeurtocht. Leden van Natuurmonumenten mogen gratis deelnemen aan de rondleidingen. Niet-leden betalen €2,-.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo