Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fortenseizoen start weer

14 maart 2023 | Olga Ekelenkamp

Half april start officieel het fortenseizoen van 2023. Dan gaan de poorten weer open van veel forten door heel Nederland. Ook verwelkomen we weer bezoekers op de forten van Natuurmonumenten. Een mooie gelegenheid om eens een bezoek te brengen aan onderdelen van UNESCO Werelderfgoed ‘De Hollandse Waterlinies’

Gezin op hefkoepel Fort bij Nigtevecht

Tussen Utrecht en Amsterdam beheert Natuurmonumenten vijf forten die toegankelijk zijn voor het publiek. Op Fort bij Abcoude, Fort bij Nigtevecht, Fort Nieuwersluis, Fort Waver-Amstel en Fort Kijkuit organiseren we elke maand een rondleiding met een fortengids. Vaak verscholen in het groen liggen deze mysterieuze en imposante bouwwerken te wachten om ontdekt te worden. Tijdens een rondleiding met een fortengids komt de boeiende geschiedenis van De Nieuwe Hollandse Waterlinie of de Stelling van Amsterdam tot leven.

Laat je rondleiden

Wil jij de start van het fortenseizoen gelijk aangrijpen om één van de forten van Natuurmonumenten te bezoeken? Dat kan! Op zaterdag 15 april kun je je laten rondleiden door Fort Waver-Amstel: een authentiek fort waar de tijd heeft stil gestaan. Op zondag 16 april heb je de kans om het verhaal van Fort bij Nigtevecht te ontdekken. 

Kijk op fortenvechtplassen voor meer informatie en tickets.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp