Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fortenuitjes in de meivakantie

28 april 2023 | Olga Ekelenkamp

Op zoek naar een leuk uitje voor de meivakantie? Denk dan eens aan een fort van Natuurmonumenten. In het gebied tussen Amsterdam en Utrecht heeft Natuurmonumenten verschillende forten, die regelmatig open zijn voor het publiek. De forten zijn interessant voor jong en oud en er is vaak heel veel te doen!

Fort bij Nigtevecht

Lekkerste taartjes en een bomoefening

Fort Nieuwersluis is op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag open van 10:00 tot 16:00 uur open. In de Keukenkazerne kun je de lekkerste én bijzondere taartjes bestellen, maar ook goede koffie en thee. Bezoek gratis de commandopost van de Bescherming Bevolking en maak een bomoefening ten tijde van de Koude Oorlog mee in ‘Beleef de BB’. Wandel een ommetje óp of om het fort. Ook leuk voor kinderen!

Stap in de geschiedenis van Fort Waver-Amstel

Op zaterdag 6 mei om 14:00 uur gaan de poorten open van dit authentieke fort, waar de tijd heeft stil gestaan. Dwaal onder leiding van een fortengids door het imposante bouwwerk en ontdek de oude wasruimtes, sanitaire voorzieningen het waterreservoir en nog veel meer. Ook heel geschikt voor iets oudere kinderen. Bestel kaarten via fortwaveramstel .

Koekeloeren op Fort Kijkuit

Op zondag 7 mei staan een fortengids en boswachters van 12:00 tot 16:00 uur klaar om je welkom te heten op Fort Kijkuit. De fortengids vertelt je de boeiende geschiedenis van dit fort, onderdeel van UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Op deze dag mag je ook een kijkje nemen in het boswachterskantoor, dat in 2014 de Europa Nostra prijs voor de beste herbestemming heeft gewonnen. Bezoek ook de expositie in het Kruithuis of bekijk de omgeving vanaf het uitkijkpunt. Voor de kinderen hebben de boswachters een aantal leuke opdrachten in petto! Gratis voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen €2,- aan de deur. 

Uitjes voor ná de meivakantie

Ook ná de meivakantie is het mogelijk om de forten van Natuurmonumenten te ontdekken. Kijk voor meer informatie op fortenvechtplassen
 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp